Lisa Hoen viser til at Joar Nango er en anerkjent kunstner som ble tatt ut for å representere Norge på den store anerkjente Documenta-utstillingen.

– Han er en spennende kunstner. Han ble brukt under byromsfestivalen i Nordbyen. Da hadde han et artig kunstprosjekt med et samisk boligprosjekt.

Kan tilbys Tromsø

Hoen registrerer at kunstverket til Nango i Kvam kommune er tatt ned av sikkerhetsmessige årsaker.

– Akkurat det kan ikke jeg ta stilling til, men på generell basis må man la kunstneren gjøre kunstverket ferdig. Spørsmålet om hva som er kunst, er spennende. At kunst skal skape debatt og diskusjon, er spennende i seg selv.

Hun har fått med seg debatten rundt Joar Nangos kunstverk i Kvam. Til iTromsø sier Nango at han vurderer å sette opp kunstverket andre steder, og Tromsø kan være aktuell.

– Jeg vurderer å ta det med til Tromsø. Kanskje Tromsø kommune vil ha det, sier han til iTromsø.

Ikke flyttes uten videre

Akkurat det er ikke kultursjefen overbevist om er en god idé. Da snakker hun av erfaring etter at kommunen fikk en stor skulptur i gave fra en italiensk velgjører. Det tok lang tid før det ble klart hvor den skulle plasseres.

– Vi brukte lang tid på å finne egnet byrom for «Runners». Det handler om stedsutvikling og at kunstverket er laget for et spesifikt sted. Det kan ikke uten videre flyttes til et annet sted, det ikke ha samme betydning når det plasseres i nye omgivelser, sier Lisa Hoen.