Det var i fjor høst at mannen tok med seg 3.827 gram hasj fra Finland til Norge.

Bilen som mannen satt i ble stoppet av en tollinspektør i Skibotndalen da den var på vei til Tromsø. Det var tre personer i bilen, og mannen satt i passasjersetet foran.

Narkohund markerte

Tollinspektøren besluttet å foreta en kontroll av bilen, og den ble kjørt tilbake til Helligskogen tollstasjon der en narkotikahund markerte på tre steder i bilen. Da det ble gjort nærmere undersøkelser, fant man flere pakker med hasj skjult bak sidepaneler i bagasjerommet.

Etter funnet ble politiet kontaktet, og de tre personene i bilen ble satt i arrest i Tromsø.

I fengslingsmøte to dager etter funnet erkjente den da 20 år gamle mannen at det var han som hadde plassert hasjen i bagasjerommet. Han tilsto videre at deler av hasjen var ment for salg.

Stoffet var brakt fra Oslo, via Finland over Helligskogen tollstasjon og mot Tromsø.

Grov overtredelse

På grunn av mengden hasj – 3.827 gram – regnes overtredelsen som grov. Retten legger til grunn at hasjen – som tilsvarer om lag 7.000 brukerdoser – i hovedsak var ment for videresalg.

Retten er allikevel enig med aktor i at det ved straffeutmålingen er mest naturlig å ta utgangspunkt i straffenivået for oppbevaring av narkotika – og ikke innføring. Dette fordi stoffet var fraktet fra Oslo, via Finland, og ikke innført fra Finland.

Det at mannen tilsto like etter pågripelsen, førte til en mildere straff, og han endte med ett års fengsel, der tiden han har tilbrakt i varetekt trekkes fra.

Mannen må i tillegg til fengselsstraffen betale saksomkostningene, totalt 3.000 kroner.