Kent Roger Johansen overtar stillingen etter at tidligere Storelva-rektor Grete Ollila fikk en av to nyopprettede stillinger som seksjonsleder i Tromsø kommune i vår.

Johansen har jobbet ved Stakkevollan skole i drøyt 10 år, og vært rektor ved skolen de siste seks. Han starter i nyjobben 1. desember. Søknadsfristen på hans tidligere stilling på Stakkevollan går ut i dag.

– Det er en veldig spennende stilling og det er de nye utfordringene som trigget meg til å søke. Etter å ha jobbet som leder et sted i mange år, er det ikke unaturlig at man jakter nye utfordringer og erfaringer, sier Johansen.

– Min erfaring kommer i utgangspunktet fra å jobbe med elever på barneskole, og det blir veldig artig å nå skulle jobbe også med ungdomsskoleelever.

Store planer

Planene om ny ungdomsskole på Storelva like ved dagens skole er noe av det som appellerer til Johansen når han går i gang i sin nye stilling.

– Det blir spennende å se hva som kommer i tilknytning til den nye skolen. Når den står ferdig har vi en barneskole, ungdomsskole, videregående skole og idrettshall innenfor et lite geografisk område, og det byr på spennende muligheter for samarbeid i fremtiden. Jeg håper å være en del av den prosessen, sier Johansen.

Krevende jobb

I løpet av det siste året har også rektorene ved Mortensnes, Bjerkaker, Storelva, Tromsdalen skole, Sommerlyst og Sandnessund skole sagt opp sine stillingen. Kun i sistnevnte tilfelle gikk sittende rektor av med pensjon.

Resten har funnet seg andre jobber, blant annet i nyopprettede stillinger hos Tromsø kommune. Johansen legger ikke skjul på at det å være rektor i 2017 er en krevende jobb.

– Rektorjobben har gradvis endret seg over tid, og det er et stort ansvar man har. Det er absolutt en givende jobb og en jobb jeg er veldig glad i, men arbeidsmengden kan være stor. Man ser også at det ikke er de stillingene med størst søkermasse i dag og man skulle vel ønske at jobben var mer attraktiv, sier Johansen.

Mindre kø

Johansen og familien bor allerede innen gangavstand til Storelva skole, og køen på vei til jobben på Stakkevollan er noe han ikke kommer til å savne.

– Jeg har stått i den køa i noen år nå, og det skal bli godt å vinke til den mens jeg går til jobben, ler Johansen.