Tromsø-arkitektens billige boliger vekker interesse i Kina

Arkitekt Cathrine Johansen Rønningen reiser lørdag til Beijing for å fortelle om et helt unikt, norsk selvbyggerprosjekt.

REKKEHUS: Fem familier har gjennom de siste to årene jobbet med å reise sine egne rekkehus på Svartlamon i Trondheim. Nå begynner boligene å bli ferdige. Foto: Nøysom Arkitekter AS 

pluss

TIL KINA: Arkitekt Cathrine Johansen Rønningen fra Tromsø har sammen med sine to partnere i arkitektselskapet Nøysom Arkitekter AS jobbet med utformingen av selvbyggerboligene. Hun reiser lørdag til Kina for å fortelle om arbeidet. 

Sammen med partnerne Trygve Ohren og Haakon Haanes i arkitektfirmaet Nøysom, har Cathrine Johansen Rønningen fra Tromsø arbeidet på dugnad i to år for å ferdigstille landets første eksperimentelle, selvbyggerprosjekt midt i det byøkologiske forsøksområdet Svartlamon i Trondheim, hvor fem familier har samarbeidet om å bygge sine egne boliger.

Prosjektet har vekket interesse i utlandet. I Kina skrev et arkitekturmagasin om prosjektet, noe som resulterte i en konferanseinvitasjon fra Sino-Norwegian Architecture Forum (SNAF).