– Vi skal identifisere hovedarbeidsoppgavene våre. Ansettelse av daglig leder en av oppgavene vi skal gå rett på. Det å tidlig få på plass en dyktig person vil være en styrke for hele prosessen med Tromsøbadet, sier Andreas Willumsen, som er nyvalgt styreleder i Tromsøbadet.

– Nå starter vi fra «scratch». Vi skal få på plass regnskapsførsel, alle interne rutiner, kort sagt skal vi få på plass hele organisasjonen som skal drifte badet, sier han.

– Beæret

Styrelederen gleder seg til å ta fatt på sitt nye verv.

– For egen del kan jeg si at jeg er beæret over å bli spurt og bli valgt. Dette er et viktig prosjekt for Tromsø, og jeg håper og tror at vi kan gjøre en forskjell for å få det til å bli så bra som Tromsø fortjener at det blir. For dette har manglet i byen i mange år.

I formannskapet ble det i forkant av valget av medlemmer til styret diskutert om det var politikere eller eksterne personer som skulle være styremedlemmer. Politikerne landet på å holde seg selv utenfor styret.

– Vi har kompetanse fra idretten og kommunikasjon. Håkon Egeberg Johansen er daglig leder i ADO-arena (Alexander Dale Oen-arena) i Bergen, så vi har med oss kompetanse fra svømme- og badeanlegg. Vi har også styremedlem med juridisk kompetanse, og selv har jeg eiendomsbakgrunn, forteller Willumsen.

Jevnstort anlegg har 30 ansatte

Styret vil ikke forskuttere hvor mange ansatte badet vil ha når driften er i gang.

– På ADO-arena er vi nærmere 100 personer, og vi er litt over 30 årsverk. Noen er bare innom og har kurs, babysvømming, sub-yoga eller slikt. Det varierer litt hvor mange ansatte det er på anlegg av samme størrelse, men det ligger på pluss/minus 30 årsverk. Samtidig må jeg understreke at jeg vet ikke hvordan det blir her, sier Johansen.

Det nye styret startet dagen med en befaring på byggeplassen på Templarheimen hvor Tromsøbadet bygges. I løpet av styremøtet skal de bli enig om hvilke kvaliteter de ser etter i deres nye daglige leder.

– Det er en mer komplisert stilling enn man tror. Man skal ha med seg samfunnsøkonomiske perspektiver, samtidig som perspektivene fra folkehelse, idrett og skole, sier Johansen.

Styrelederen understreker at det ennå er kommunen som styrer med investeringen og byggingen av Tromsøbadet.

– Vårt ansvarsområde er å drifte Tromsøbadet som nå bygges her i bakgrunnen, sier Willumsen.

Styresammensetning

Hele styret består av

1. Andreas Willumsen (styreleder)

2. Marianne Abeler (nestleder)

3. Stein Vidar Loftås

4. Sylvi Ofstad

5. Håkon Egeberg Johansen

I tillegg skal det velges én til representant fra kommunen, og en ansattrepresentant ved en senere anledning.

Styreleder har et honorar på 100.000 kroner i året. Nestleder honoreres med 70.000 kroner i året, mens vanlige styremelder får 40.000 kroner i året. Honorarene skal halvers i 2019, når Tromsøbadet driften av Tromsøbadet er i gang. Alle styremedlemmene er valgt for to år, og ble valgt på forrige kommunestyremøte.