– Tidligere har julebelysningen bare blitt skrudd på. På fredag blir det et større opplegg enn vi har hatt tidligere år, sier daglig leder Trude Ørpetvedt i Tromsø Sentrum AS.

TIL-trener og ordfører i front

Fredag klokka 15.45 markeres åpningen av julegatene med et fakkeltog.

Alle spillerne og trenerne på TILs A-lag skal gå i toget, som ledes an av TILs hovedtrener Simo Valakari og ordfører Kristin Røymo.

Toget skal gå nordover gjennom Storgata, fra krysset med Fredrik Langes gate.

Der vil ordfører Kristin Røymo offisielt åpner julegatene.

Tar opphengingen i to etapper

TAR LANG TID: Arbeidet med å henge opp julepynten startet forrige mandag. Her henges noen få strekk opp i Cora Sandels gate på fredag. Nå gjenstår det å henge opp hjertene.

Det blir flere julelys enn tidligere, og Tromsø Sentrum AS har lagt opp til 60 strekk i Sjøgata og Storgata i år.

– Vi er nødt til å begynne tidlig fordi arbeidet tar tid, sa Ørpetvedt da de første julelysene ble hengt opp i Storgata forrige mandag.

I år kunne befolkningen si sin mening om hvilken julepynt som skulle velges. Valget sto mellom et enkelt rødt hjerte i et buet lysbånd og tre lysende snøkrystaller eller tre røde hjerter på rette lysbånd.

De røde enkelthjertene vant avstemningen klart, men de er fortsatt ikke å se i gatene, selv om resten av julepynten ble hengt opp i forrige uke.

– Årsaken er at vi får dem levert senere enn resten av pynten, men de er oppe til fredag, lover Ørpetvedt.

Vil lokke folk på kamp

Fakkeltoget skal også markere åpningen av Barnas dager, som arrangeres fredag og lørdag av blant andre Tromsø kommune, FN-sambandet, Redd Barna og Tromsø Idrettsråd.

Målet er å feire bursdagen til barnekonvensjonen og fokusere på artikkel 31 om barns rett til lek og fritid.

– Det er viktig for TIL å være med og markere barnedagene – og den nye belysningen i byen. Vi håper på masse barn i toget, sier TIL-kaptein Simen Wangberg få dager før nedrykksstriden blir avgjort.

TIL er klare for eliteseriespill i 2018 om laget slår Haugesund på Alfheim søndag kveld.

– Vi synes fakkeltoget er et bra tiltak. Samtidig er det en fin anledning til å få vist oss fram, slik at vi lokker flest mulig folk til den viktige kampen vår på søndag, sier Wangberg.