Daglig leder i Tromsø, Jan Hugo Svendsen, og eiendomssjef Tommy Seim, bekrefter at konsernet har sikret seg drøyt 24 mål nedenfor dagens anlegg i Ringveien. Eiendommen består av fem gårds- og bruksnummer. Ifølge Seim er avtalen med Tess Holding AS og Tess Eiendom AS signert, men overtakelsen har ennå ikke funnet sted.

Røper ikke prisen

– Hva angår kjøpesummen, holder vi foreløpig kortene tett til brystet, sier eiendomssjefen.

Bilansvarlig i Tromsø, Jan Hugo Svendsen, forteller at han har behov for 15–20 mål for å kunne huse sine bilmerker – BMW, Ford og Volvo.

– Det arealet er allerede sikret i sjøkanten nedenfor Stakkevollveien. Men ser vi på det markedsmessige – profileringen – vil vi havne litt i bakkant. Men vi ser på saken, sier han.

To andre alternativ

I tillegg røper Svendsen at konsernledelsen også jobber med to alternativ på Langnes.

– Her er reguleringsarbeidet i gang. Før det er klart til våren, kan vi med sikkerhet ikke si hvor mye som blir tilrettelagt på de aktuelle eiendommene.

– Om vi ikke skulle få tilgang på 20 mål, må vi vurdere å bygge under bakken og i høyden – selv om det ikke er helt ideelt for oss.

Eier gammellokalene

Bil i Nord eier i dag to anlegg i Ringveien. Men konsernsjef og eier Thor Drechsler, har lenge sagt at lokalitetene ikke er som ønskelig.

LES OGSÅ: De er først ute med å tilby bil-abonnement til kundene (for abonnenter)

I kjølvannet har han jaktet areal i en årrekke. I tillegg til Tess-eiendommene, hadde Drechsler også høyeste bud på arealene, en utfylling i sundet, tett inntil det som er kjøpt. Imidlertid kom det offentlige på banen og endte opp som kjøper.

Jobber aktivt

Tommy Seim sier at ledelsen jobber aktivt med bygningsmessige løsninger:

– Vi har fire–fem skisser på bordet. Hvor vi til syvende og sist ender, blir avgjort etter et møte med våre leverandører. Importørene kommer til Tromsø før jul for å se på alternativene som foreligger. Det skyldes at også de har krav til oss og vil sånn sett ha et ord med i laget, sier Seim.