Brenna holdt tirsdag kveld tredje foredrag i en serie gratis skredseminarer arrangert av Center for Avalanche Research and Education (CARE) på Driv.

For fullt hus fortalte han om sine opplevelser og erfaringer rundt snøskred.

– Jeg håper at jeg med disse foredragene kan være med å senke den barrieren som er i veien for at folk står fram og deler sine historier. Og selvfølgelig for å prøve å forhindre at det samme skjer med noen andre, sier han.

Opplevde det verste

Brenna ble i 2015 tatt av snøskred på en topptur sammen med en kompis.

– Jeg ble helt begravd og kunne kun bevege tommelen 2–3 cm. Resten av meg satt fast. Bom fast. Pulsen økte hurtig, og jeg kunne kjenne hvordan pusten løp løpsk til tross for jeg gjorde alt i min makt for å slappe av og bevare roen. Jeg tenkte på barna mine og på kona mi, og på deres videre liv uten meg, skriver Brenna selv om opplevelsen på arrangementets Facebook-side.

Omtrent ett år etter skredet delte Brenna sin historie med VG.

– Intervjuet gikk over tre dager. Vi fortalte om hendelsen, og noe tid ble brukt til å filme til dokumentaren som VGTV publiserte.

Nå er Brenna ferdig med å fortelle om historien sin.

– Jeg lovet meg selv at jeg aldri skulle holde foredraget mitt så mange ganger at det ble mekanisk. Foredraget på Driv ble et verdig punktum.

Har skrevet masteroppgave

I ettertid har Brenna skrevet masteroppgave om fem forskjellige historier fra folk som har blitt tatt av skred.

– Det er ikke til å stikke under en stol at folk som har blitt tatt av skred vegrer seg for å fortelle historiene sine, muligens fordi de er bekymret for hvordan de vil bli møtt.

Ved å fortelle historiene til disse menneskene håper Brenna å skape forståelse for at skred kan ta selv de som er fjellvant og erfaren på fjellet.

– Det er ikke bare våghalser og tullinger som blir tatt av skred fordi de er uforsiktige. Det kan like gjerne være en familiefar som tar seg en kjapp topptur.