For Pedersen var det et vanskelig valg å ta, men nå kunne han ikke vært mer fornøyd.

– Å ta det steget med å si opp var veldig tungt, men da jeg hadde tatt det, kjente jeg på kroppen, sjela og humøret at det var riktig. Det er helt fantastisk, sier han til iTromsø.

Nærmer seg pensjonsalder

Ifølge Pedersen var det på tide for ham å gjøre noe nytt.

– Jeg har vært i bransjen i 37 år. Hvis jeg skulle gjøre noe annet i livet, måtte det bli nå. Jeg er på en måte blitt mett, blitt litt lei av de samme rutinene. Også har jeg kun syv år før jeg går av med pensjon, forklarer han.

Nå gleder Pedersen seg til mye tid sammen med tunge kjøretøy og modellfly.

– Jeg har sertifikatet for alt av maskiner og kjøretøy så nå skal jeg bare kjøre. Modellfly er hobbyen min, så det skal jeg også fortsette med.

Kommer innom for en øl

Den kjente og kjære bartenderen kommer likevel ikke til å forsvinne helt fra Ølhallen.

– Det er en fantastisk arbeidsplass og en helt rå gjeng med ansatte. Jeg har fått mange gode reaksjoner på at jeg nå vil gjøre noe annet, både fra de stamgjestene som er igjen og fra ansatte. Det er en veldig god følelse, det at man kan bli savnet på den måten, sier han.

– Jeg kommer garantert til å stikke innom for en øl.

Følte seg som hjemme

For Pedersen har det vært stamgjestene som har skapt de beste minnene på Ølhallen.

– Jeg har utrolig mange minner fra alle de årene som er gått. Men det er jo disse «gutta boys» og etter hvert jentene som var her mye, og som virkelig brukte Ølhallen, som sitter dypt i meg. De kommer ikke hit mer nå, av ulike grunner, men de følte seg som hjemme her.

I starten var det mange av dem, stamkundene, som opptok bordene på Ølhallen. Nå er det ikke sånn mer.

– Det ble færre og færre av dem. Ølhallen har jo endret seg gjennom årene etter hvordan omgivelsene har forandret seg. Vi startet med å ta turister med på omvisning, så nå består Ølhallen av 95 prosent turister. Det er noe vi tjener på i dag.