Flammeshow, julesang, ponniridning, bålkos, lykkehjul, pepperkakebaking og hjemmelagde kaker var blant noen av tingene folk kunne oppleve på søndagens julemarked på Steinerskolen.

– Vi ville finne på noe koselig i dag, så vi tok turen hit. Hittil har vi vært på eventyrstund og fisket etter godteri, sier Peter Krogseng Magnussen.

Han hadde tatt med seg døtrene Pia (2) og Nora (4) blant annet for å bake pepperkaker.

– Pepperkaker er veldig godt, sier Nora, mens hun og søsteren tar seg en smak av deigen.

I et annet lokale står Loke Stokkan (11) og dypper stearin.

– Jeg har lagd honningløs før, så det er ikke første gangen jeg gjør dette. Det er artig de første fem gangene, men så blir man utålmodig og har mer lyst til å henge med venner, innrømmer han.

Slått sammen med loppemarked

10. klasse ved Steinerskolen har vanligvis et eget loppemarkedet om høsten, men i år har mange av dem vært på kortur i USA. Dermed ble loppemarkedet slått sammen med julemarkedet.

– Det har vært en suksess, så kanskje vi skal gjøre det hvert år, sier daglig leder ved Steinerskolen, Bodil Winther.

Flere hundre tok turen på søndagens loppemarked, og det var til og med kø utenfor da loppemarkedet startet.

– Jeg er veldig fornøyd med at så mange har tatt turen. Det spesielle med vårt julemarked, noe som gjør at vi skiller oss ut, er at vi ikke bare selger ting, men også har så mange aktiviteter, sier Winther.

– Koseligste julemarked i byen

Årets julemarked er nummer 30 i rekken, og julemarkedsleder Anne-Mette Sylvest Pedersen sier det er en god grunn til at markedet har overlevd i så mange år.

– Jeg vil si at det er byens koseligste julemarked. Det er en del av skolens tradisjon at vi arrangerer julemarked, og det ønsker vi fortsette med i mange år til, påpeker hun.

Pedersen forteller at det omsettes for rundt 100.000 kroner på skolens julemarked.

Pengene går blant annet til klasseturer, foredrag og andre arrangement som skal skape trivsel for elever og foreldre ved skolen.