Denne oppskriften ble funnet nedskriblet en godt brukt oppskriftsperms hos iTromsøs faste kakebaker, Inger Guttormsens.

Dette er en skikkelig bestemorsoppskrift uten de vanlige målene med desiliter eller gram.

For dem som liker å ha alt i desiliter, så sier Guttormsen at det ikke er noe problem å måle opp ingrediensene i en kopp, bare husk å bruke samme kopp. Selv brukte hun en kaffekopp under bakingen.

Kakemenn:

• 1 kopp fløte

• 2 kopper kulturmelk

• 3 kopper sukker

• 1 SS hornsalt

• hvetemel til deigen blir «passelig»

Bland sammen ingrediensene. Kjevle ut deigen. Slå deg løs med kakeformer.

Kakene stekes i 6–7 minutter på 225 grader.

La deg friste av våre andre oppskrifter til julen:

De deiligste pepperkakene er myke (For abonnenter)

Små kaker med stor wow-faktor (For abonnenter)