De er nesten som makroner, men forskjellen er at dette er bittesmå munnfuller med suksessterte. Perfekt julemoms.

Da kakeboksene med pepperkaker, kakemenn og disse gule bombene ble sendt rundt hos iTromsø, var det bombene som forsvant raskest.

– Jeg har fått servert suksessterte i alle varianter, og aldri likt det noe særlig. Denne varianten fikk meg til å synes suksessterte er helt fantastisk, sa Silje Løvstad Thjømøe henrykt.

Disse kakene kan dermed trygt settes opp på listen over syv sorter.

Det er iTromsøs kakebaker Inger Guttormsen som har bakt de gule bombene. Oppskriften har hun hentet fra kakebloggen Det søte liv.

Gule bomber

Mandelkaker

• 6 eggehviter

• 300 g sukker

• 450 g mandler

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker og pisk videre til det blir tykk marengs.

Mal mandlene i ei mandelkvern og vend dette inn i marengsen.

Bruk ei kakesprøyte eller bruk en brødpose og sprøyt mandeldeigen ut på et bakepapir til små topper.

Stek kakene midt i ovnen på 180 grader i cirka 12–15 minutter.

Avkjøl kakene på platen. Etter litt flytter du kakene over på ei rist og la de stå der til de er helt avkjølte.

Gul suksesskrem

• 6 eggeplommer

• 2,5 dl kremfløte

• 150 g sukker

• 3 ts maisenna

• 3 ts vaniljesukker

• 200 g smør

Ha eggeplommene i en kjele sammen med kremfløte, sukker og maisenna. Varm opp blandingen og la den småkoke i noen minutter til den tykner.

Det er viktig at du rører hele tiden, slik at kremen ikke svir seg. Ta kjelen av plata og rør inn vaniljesukker og smør.

Rør kremen glatt. Avkjøl kremen til den får en tykk smørekonsistens.

Sett sammen to og to mandelkaker med den gule kremen mellom. Legg kakene på et brett med bakepapir. Sett brettet i fryseren i minst en time.

Pynt

• 400 g kokesjokolade

Smelt sjokoladen. Dypp en og en kake halvveis ned i sjokoladen og legg den tilbake på brettet. Gjør det samme med alle kakene. Når du er ferdig, så setter du kakene tilbake i fryseren helt til sjokoladen har stivnet.

Spis og vær glad!

La deg friste av våre andre oppskrifter til julen:

Slik lager du byens beste kakemenn (For abonnenter)

De deiligste pepperkakene er myke (For abonnenter)