Går alt som Petter Kvalsvik håper, så vil eventyrlystne turister og tromsøværinger kunne hekte seg fast i en type avansert taubane og suse ned tvers over Tromsdalen. Den øverste stasjonen er planlagt i området som heter «Juvet». Det ligger omtrent 200 meter bak Fjellheisen.

Den planlagte ziplinen er 1.220 meter lang. Dermed vil de som er dristige nok, suse tvers over Tromsdalen, før de «lander» ved stasjonen som skal ligge i skogen i Tromsdalen, midt mellom hundeløypene.

Endret planene

De første zipline-planene til Strikkhopp & Sånt AS var en løype som gikk parallelt med fjellheisen. Det alternativet har de nå gått bort fra.

– Den nye løypa har både start og slutt på kommunal eiendom. Vi er i dialog med kommunen og har tro på at dette vil gå gjennom, sier Kvalsvik.

BRATT LØYPE: Strikkhopp & Sånt AS ser for seg en zipline-bane med start opp mot Fløya og ei løype som går tvers over Tromsdalen.

Han er svært fornøyd med de nye planene.

– Den nye zip-line-løypen er lengre, men ikke fullt så bratt. Dermed tror jeg den vil ha et bredere nedslagsfelt. Vi tror at flere vil prøve dette, sier Kvalsvik.

Lite avtrykk

Nå er planene til behandling i kommuneadministrasjonen, og Kvalsvik håper på positive tilbakemeldinger.

– Dette er et tiltak som vil sette veldig lite avtrykk på naturen. Zip-linen er heller ikke i konflikt med andre brukere av området. Nede i skogen i Tromsdalen er det ingenting annet i dag, bare hundeløypa, sier Kvalsvik.

Ziplines er en populær aktivitet rundt om i verden. Den nærmeste ziplinen til Tromsø er i dag sannsynligvis i Polar Park i Bardu, som har en 600 meter lang løype. Den planlagte ziplinen i Tromsdalen blir dermed dobbelt så lang.

– Vi håper at vi med dette vil få et nytt fyrtårn til Tromsø, i tillegg til de mange eksisterende fyrtårnene. Med oppgraderingen av Fjellheis-anlegget og sherpatrappa, så vil dette bli et kjempetilskudd til området. Det fine er også at det vil være mulig å drifte i begge sesongene. Både på vinteren, men også på sommeren, hvor det i dag er veldig få aktivitetstilbud, sier Kvalsvik.