Mannen (32) har erkjent skyld for å ha voldtatt søsteren gjentatte ganger over flere år fra hun var rundt ni til 13 år. Overgrepene skjedde hjemme der familien bodde samt flere steder utendørs i Tromsø.

I retten forteller søsteren, som i dag er 27 år gammel, at broren er siktet i en ny voldssak. Disse hendelsene skal ha funnet sted i Nordland, hvor broren hadde etablert seg med samboer og barn.

– Jeg tenker at han overhodet ikke har forandret seg. Han har vært et monster, og slik er han ennå, sier kvinnen og legger til at hun ikke har hatt kontakt med broren på flere år.

– Han har to små barn, og da jeg tenkte på hva de kunne ha vært utsatt for så bestemte jeg meg for at jeg måtte anmelde. Hans ekskjæreste har fortalt meg at han er siktet for vold i nære relasjoner, og at saken nå er sendt over til statsadvokaten for en eventuell tiltale.

Da broren forklarte seg i retten innrømte han at han hadde utsatt sin tidligere samboer for vold og trusler.

Etter spørsmål fra sin forsvarer, Sven Crogh, forteller han at han har besøksforbud og at han erkjent straffskyld for forholdene.

Fremmer erstatningskrav på 565.000 kroner

Tidligere mandag fortalte kvinnen at broren hadde forgrepet seg på henne utallige ganger, at broren hadde truet henne og tydd til vold for tvinge seg på henne.

I retten fremstår kvinnen som svært preget men samtidig fattet og klar.

– Mange ganger tenkte jeg at jeg kom til å dø. Han er jo egentlig min egen bror, men han sa til meg at alle andre gjør slike ting, og at dette var helt vanlig. Men jeg trodde han ikke, sier hun og poengterer at det har vært tunge år:

– Det har vært et vanvittig tungt valg å skulle anmelde dette, og det har tatt mange år å komme hit.

Aktor Torstein Lindquister sa i retten at politiet fikk kjennskap til saken da kvinnen fortalte om overgrepene i mai i fjor. Han betegnet det de hadde hørt som en rystende historie.

Kvinnen har som følge av overgrepene slitt mye, og har blitt diagnostisert med posttraumatisk stressyndrom.

Kvinnens bistandsadvokat, Ingunn Tøllefsen, vil fremme et oppreisning- og erstatningskrav på 565.000 kroner på vegne av sin klient.

I retten sier broren at han samtykker til kravene.

– Det er enorme beløp, men samtidig en bitteliten trøst for det jeg har gjort mot henne, sier han.

– Alt hun sier er sant

– Alt hun sier er sant. Jeg var et monster. Av en eller annen grunn husker jeg disse tingene veldig godt, sier mannen under sin forklaring.

– Det startet da hun var åtte år. Det begynte som en lek, sier mannen og påstår at søsteren var samtykkende til de seksuelle handlingene i begynnelsen.

– Etter hvert presset jeg meg mer på. Men alt hun sier stemmer. Jeg har gjort overgrepene.

Den tiltalte sier han hadde lært et handlingsmønster som gikk ut på vold, trusler og overgrep fra hjemme hvor faren ifølge de to søsknene oppførte seg svært dårlig. Videre forklarer han at han likte å ha makt og utøve psykisk vold.

– Jeg ble hard og kald. Jeg var en forferdelig person og en forferdelig bror, sier han og forteller at han er villig til å sone en lang fengselsstraff. Strafferammen er 21 års fengsel.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å legge meg flat og innrømme alt. Jeg hater meg selv for dette.