Mange har fryktet at de flotte skisporene rundt Tønsnesvarden i Movika skulle forfalle etter at Gudmund Løvli annonserte at han ville selge sin tråkkemaskin.

Løvli har de siste seks årene tråkket noen av de flotteste skisporene i hele kommunen – mer eller mindre på dugnad.

Krevende tidsmessig

Tidligere i høst varslet han dog at han ville kvitte seg med tråkkemaskinen som han kjøpte for egne penger.

– Det går mest på tiden, jeg reiser mye i jobben og har ikke tid til å legge ned så mye arbeid i sporene, sier han til iTromsø.

At arbeidet er blitt satt pris på viser alle tilbakemeldingene som er kommet etter at hans salgsplaner ble kjent.

Fryktet forfall

– Det har vært veldig mye positivt som er sagt, og det har jo vært det som har vært "lønna" opp gjennom årene, sier Løvli.

Sporet rundt Tønsnesvarden mellom Tønsvika og Movika er blitt mer og mer populært etter at Løvli begynte med tråkkingen. Både mosjonister og turgåere har trivdes veldig godt i det flotte terrenget nord på fastlandet.

Mange har derfor fryktet at tråkkemaskinen skulle selges ut av bygda, og at sporene ikke skulle opprettholdes med like høy kvalitet.

Overtas av idrettslaget

Nå kan imidlertid Løvli berolige alle som har vært bekymret.

Det lokale idrettslaget har kjøpt tråkkemaskinen, og skal fortsette å holde sporene i tipp topp stand.

– Jeg er veldig glad for at det er Ulfstind som har kjøpt maskinen. De brenner for bygda, sier Løvli.

– Vi har brukt litt av sparepengene våre slik at vi skal kunne videreføre det gode arbeidet Gudmund har gjort, sier leder i Ulfstind Ski, Odd-Arild Henriksen til iTromsø.

Ber om støtte

Ulfstind har betalt i underkant av 100.000 kroner for tråkkemaskinen – noe som har gitt et nokså stort hull i kassa til laget. Han ber derfor om støtte fra brukerne av skiløypa.

– Det vi først og fremst trenger er støtte til drift og vedlikehold av maskinen – det kan være ganske kostbart, sier Henriksen.

Tidligere har brukere av skiløypa kunnet bidra til dieselpenger til tråkkemaskinen, og det håper Henriksen og Ulfstind at folk vil gjøre også fremover.

Like gode spor

Henriksen sier at ambisjonen er å holde løypene i like god stand som da Løvli sto for alt det praktiske.

– Gudmund har sagt at han stiller opp som sjåfør når han har tid, men han skal slippe å ha ansvaret. Nå er det vi i Ulfstind som har det – og vi ønsker å skape gode forhold for dem som ønsker å bruke løypene. Vi vil at folk skal komme seg ut på tur, sier Henriksen.

Har to tråkkemaskiner

Når Ulfstind overtar Løvlis tråkkemaskin vil laget fordoble sin maskinpark. Fra før har man en maskin stående på Skittenelv.

– Vi tråkker skiløypene ved Skittenelv skole, og vi bistår også kommunen med tråkking opp til Nonsbu, sier Henriksen.