Han og sønnen Brage Olsen-Vogt (6) var helt tydelig klar for en ski ned den såkalte "turløypa" som Tromsø Alpinpark åpnet i går. De hadde selvfølgelig kjøpt seg årskort.

– Dette er Brages andre år med eget årskort, sier Vogt.

– Det artigste er å kjøre fort og hoppe. Også å ta heisen for da kan man slappe av, sier Brage.

Godt forhåndssalg

Innendørs, med god utsikt til heisen, sitter Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark, og fryder seg over gårsdagens rekordtidlige åpning og at folk begynte å strømme til med det samme de åpnet dørene.

– Siden vi tok over for tre vintersesonger siden har det bare gått sånn, sier han til iTromsø og lager en jevn bevegelse oppover med hånda.

– I går hadde vi allerede forhåndssolgt sesongkort for to millioner kroner, fortsetter han for å understreke poenget.

Tromsø Alpinpark må ikke forveksles med Tromsø Alpinsenter som gikk konkurs i 2015. Kommunen kjøpte opp boet og leier nå ut til selskapet Tromsø Alpinpark som Tromsø Slalåmklubb står bak. Det er ei ordning Kufaas er fornøyd med.

Suksess fra dag 1

– Vi har vært en suksess fra dag 1 og blitt utrolig godt mottatt av publikum. Jeg tror de setter pris på forandringer i driften.

En av de mest åpenbare forandringene gjør at alpinparken kan åpne allerede før jul.

– Det er to måneder tidligere enn i fjor. Da åpnet vi 10. februar. Grunnen til det er at snøkanonene kan sprøyte ut større mengder kunstig snø.

Det takket være nye vannledninger lagt i bakkene og et teknologisk mirakel av et pumpehus.

ÅPNER REKORDTIDLIG: Rune Kufaas, daglig leder i Tromsø Alpinpark.

Det er tydelig at også publikum har fått med seg at skiheisen har begynt å gå igjen og folk siger sakte, men sikkert til Kroken.

– Vi hadde uansett ikke forventet en stor kø hos oss i en lørdag i desember, sier Kufaas.

Nei, for i desember er det vel gjerne andre køer som lokker?

Handlende mødre?

– Vi er i hvert fall ferdig med det meste. Nå skal det bli artig å stå på ski før jul, sier Basile Bonnemaire som har tatt med seg sønnen Rob (5).

FERDIG MED DET MESTE: Basile og Rob (5) Bonnemaire.

Og hvorfor er det flest fedre som har tatt med seg ungene i skibakken denne lørdagen? Og er det ikke flest mannfolk her jevnt over?

HAR LITT IGJEN: Sille Heitmann og Stina Heitmann Øvergård (9).

– Kanskje mødrene er ute og handler?, spør Sille Heitmann.

– Jeg er glad vi kan være her og ha det gøy, sier datteren hennes, Stina Heitmann Øvergård (9). Nesten som et svar og en forklaring.

– Vi er jo stort sett ferdige, men må handle og vaske litt. Også gjenstår det to julegaver. Og innpakning, avslutter Heitmann.

Ny åpning til uka?

Men dette var ikke nok til å få opp stressnivået verken hos Sille Heitmann eller datteren. Kursen er stø mot skiheisen, og ikke parkeringsplassen som vi registrerer er langt fra så tom som da iTromsø kom til Kroken.

ØKT KAPASITET: Det nye og toppmoderne pumpehuset Jesper Kræmer Kufaas og pappa Rune Kufaas står i, er en av grunnene til at Tromsø Alpinpark kan åpne rekordtidlig denne sesongen.

Når det gjelder de andre løypene i Kroken, har Kufaas gode nyheter:

– Vi skal produsere snø hele helga så vi håper å åpne Bamseløypa til neste uke. Men så kan det jo tenkes at Vår Herre hadde andre planer med været ...