Da Hildr startet opp, hadde de en etasje. Nå har de tatt over alle etasjene i det gamle huset i Skippergata. Restauranteierne bruker mye penger på utvidelsen av lokalet og har engasjert Arkitektkontoret Amundsen til å planlegge endringene.

Nye satsinger

Det er først og fremst utvidelsen av kjøkkenet som blir viktig for restauranten.

– Vårt store satsingsområde blir nå catering og lukkede selskaper. Derfor blir bruksendringen viktig for oss. Det er kjøkkenet på Hildr som produserer burgerne til Burgr, så vi er allerede ganske tungt belastet og ser fram til større kjøkkenfasiliteter, forklarer Marius Jacobsen, medeier i Hildr.

VIKTIG: Det er spesielt oppgraderingen av kjøkkenet som blir viktig, forklarer Hildr-medeier Marius Jacobsen.

Andre etasje skal tilpasses slik at de kan ha flere lukkede selskaper. Etasjen består av to stuer.

– Vi ønsker å sondere markedet for lukkede selskap. Den ene stuen skal vi gjøre ganske nøytral, slik at vi kan gjøre ulike sprell og ha ulike temafester. I tillegg har vi planer om å bygge en bar. Hele etasjen får en real oppgradering, forklarer Jacobsen.

Egen personaletasje

Tidligere har det vært ei leilighet i den øverste etasjen. Hildr overtok denne etasjen for ikke så lenge siden.

– Den etasjen blir til personalfasiliteter, slik at vi får utnyttet de to andre etasjene til restaurantdrift. Vi har sånn smått begynt å innlosjere oss i påvente av at søknaden skal behandles, sier Jacobsen.

Så snart de får klarsignal fra kommunen går de i gang med arbeidet.

– Vi har en vår- og sommersesong vi ønsker å rekke, med bryllup, konfirmasjoner, avslutningsfester og sommerfester.

Tøft marked

Til slike arrangementer vil de også satse på catering.

– Fram til nå har vi levert catering, men det har kun spredt seg via jungeltelegrafen. Vårt cateringtilbud skal ikke være standardmenyer, men spesialtilpasses. Etter det vi gikk gjennom med Jalla, så har vi valgt å fokusere på kjernedriften, som er Hildr, og det tror jeg er viktig for å overleve i markedet som blir stadig tøffere. Vi er ikke en nyhet lenger, nå er vi etablert, og da stiller vi med samme utgangspunkt som alle andre restauranter, bortsett fra at vi ikke har umiddelbar nærhet til byens hoteller. Vi må jobbe for at vi fortsatt skal være en plass man alltid husker på hvis man skal ut og spise, sier Jacobsen.

Hvor mye oppgraderingen av huset koster, vil han ikke avsløre.

– Det koster mye. Vi håper det skal smake mer enn det koster.