– Du kan ikke tro hvor mye vi har gledet oss. Nå kan det bare gå oppover.

Hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Edge kan se tilbake på et år preget av bygging. Og mer bygging. Og enda mer bygging.

– Vi har vært omringet av byggeaktivitet – både på eget hus og i vår umiddelbare nærhet, sier han.

Suitene pakket inn

The Edge har vært innpakket i plast og byggestillaser på grunn av en garantireparasjon av fasaden. Den er nå avsluttet og «pynten» er i ferd med å pakkes sammen.

– Det har fått konsekvenser for oss både økonomisk og for vår kundetilfredshet at vi har hatt stillaser og plast rundt huset, erkjenner Alapnes.

Ikke minst fordi plasten har dekket utsikten til hotellets dyreste værelser.

– Det er våre suiter – det vil si våre mest eksklusive rom – som har mistet utsikten. Det sier seg selv at de som har bestilt rom der ikke har vært helt fornøyd, sier Alapnes.

Dekket kjent arkitektur

The Edge har også ord på seg internasjonalt for å være et av de mest moderne hotellbyggene i Europa rent arkitektonisk – så byggestillaser har ikke akkurat gjort det lettere å oppfylle forventningene til gjestene.

– Vi har også tapt på at Kaigata har vært stengt som følge av byggingen av havneterminalen og byggingen av vårt eget konferansesenter i Brennbygget, sier han.

– Folk har vært nødt til å gå rundt hele kvartalet for å kunne komme fram til hotellinngangen, og det har heller ikke vært positivt for kundetilfredsheten.

Ferdige i 2018

Og som ikke det har vært nok – nærmeste nabo mot sør og nordøst – Pellerin og det gamle Postbygget – har også hatt en god del byggeaktivitet.

Nå ser imidlertid hotelldirektøren lyset i enden av tunnelen.

– Vi har klart å stå på beina i 2017, og nå kan det bare gå oppover. Vi gleder oss virkelig til at alt skal bli som normalt igjen, sier han.