Etter å ha drevet Esso-stasjonen på Stakkevollveien og i Tromsdalen i 17 år, vil Stig Mortensen tilbake til den tida det var mulig å få service på bilen, som olje- og dekkskift, skifte av lyspære og småreparasjoner.

Olje- og dekkspesialist

– Her skal bileierne få hjelp til bilen, vi har tatt ned godteriet, men pølser og hamburgere må vi ha, for det etterspørres fortsatt. Og vafler må vi ha, sier Mortensen.

Han er daglig leder på Dekkiosken, ved Esso-stasjonen i Tromsdalen, og kaller seg olje- og dekkspesialisten. Her har han en liten butikk med kaffekrok, verkstedhaller og dekkhotell.

Brustenging

I november skrev iTromsø at kioskdriften ved Esso-stasjonen i Bruveien var konkurs, da under navnet Tromsdalen Veiservice AS.

Eier Stig Mortensen opplyste at stengingen av Tromsøbrua i en lengre periode ble den direkte årsaken til konkursen.

– Det er kjent at vi har slitt økonomisk i en periode. Men siste spikeren i kista kom da arbeidet på brua startet. Da sank dagsomsetningen med opptil 90 prosent. I en slik situasjon, var resultatet gitt, sa han til iTromsø.

Motsatt vei

Nå satser han på et nytt konsept som han tror er liv laga.

– Jeg tror denne stasjonen kan bli en all right bedrift, som går motsatt vei av de andre, tilbake til den gode, gamle bensinstasjonstiden. Vi tilbyr 12 punkts service, skifte av olje og filter, vifter, reimer og lys, men vi skrur ikke på bremser og styring, det er vi ikke sertifisert for.

Selvbetjent salg av bensin- og diesel på pumpene ute står fortsatt Esso for. Mortensen mener han har et tilbud de andre betjente bensinstasjonene ikke kan tilby, siden de ikke har verksted.

Ikke kveldsåpent

– Da Esso drev stasjonen her, var fokuset kioskvarer. Vi merker klart at det er et behov for det vi tilbyr, selv til det å skifte en lyspære ber folk hjelp om. Vi merker at når bilene blir fire-fem år gamle og garantitiden har gått ut, kommer eierne hit med dem.

Det jobber to ansatte på heltid i Dekkiosken og tre på deltid. I tillegg til verkstedtjenester satser han på salg av bildekk og felger.

– Vi har åpent i helgene, men har kuttet ut kveldsarbeidet. Det var ikke økonomi til å holde døgnåpent, sier Stig Mortensen.

NY SATSING: Med Dekkiosken, som både består av utsalg for bildekk og felger, verksted og dekkhotell, mener Stig Mortensen han har funnet en nisje i markedet. Foto: Ronald Johansen