I neste uke vil luksusbiler for første gang rulle inn i butikken til Per Molund i Tromsdalen. Det blir første gangen Biltrend i Tromsdalen selger merkene Jaguar og Land Rover. Og ifølge Molund, så er det etter stor etterspørsel fra kundene selv.

– Det er mange som ønsker premiummerker, og det er noe vi har merket i lengre tid. Det er en stor etterspørsel etter dyrere biler, og derfor ønsker vi nå å satse på det, sier Molund.

SELGES HERFRA: Fra Biltrends lokaler i Tromsdalen vil man fra neste uke finne alle modellene til Jaguar og Land Rover. Foto: Ronald Johansen

Eneste nord for Trondheim

Tidligere kunne man kjøpe Land Rover på Bil i Nord, men etter at de sluttet å føre bilmerket har det ikke vært forhandlere i Tromsø som har solgt luksusbiler.

– Vi blir faktisk den eneste bilforhandleren nord for Trondheim som selger premiummerket, sier Molund og legger til at de også vil utføre service på luksusbilene.

– For dem som har hatt disse merkene har man måttet kjøre til Trondheim for å ha service på bilen. Men det trenger man altså ikke nå lenger, sier Molund.

Videre opplyser bilforhandleren at de får inn en rekke hybrid- og elektriske biler, og at toppmodellen fra Jaguar kan kjøre 52 mil før den må lades.

Fra 450.000 kroner og oppover

Og når det gjelder prisklassen på bilene så ligger de billigste modellene på rett under en halv million kroner.

– Vi får inn alle modeller, og de rimeligste vil ligge på 450.000 kroner, sier Molund.

LES OGSÅ: Hundrevis venter på ny bil - forhandlerne vet ikke når bilene kommer (for abonnenter)

Fra før av selger Molund Mazda, Opel og Hyundai, som da er langt rimeligere biler enn for eksempel Jaguar der den dyreste modellen ligger på flere millioner kroner.

– Vi opplever at en del folk som har kjøpt de vanlige bilmerkene i årevis har fått bedre råd, og ønsker å kjøpe premiummerker. Den bølgen vil vi henge oss på. Vi ser at det er mange som er interessert i suv-er, og at folk i større grad ønsker ekstrautstyr på bilene. Da snakker vi om biler til tre millioner.