De skal nemlig sette opp musikalen «Shrek». Musikalen er basert på den populære filmen «Shrek» fra 2001, som er basert på den ikke fullt så populære boka «Shrek!» av William Steig fra 1990.

– Gøy

I to sentrale roller finner vi Edvard Jacobsen (18) og Karoline Olsen Stensland (22). De spiller henholdsvis Eselet og Fiona i musikalen.

– Det er veldig gøy. Nå har vi begynt for fullt, og det er mye å lære, sier Stensland.

Sandefjord Teaterforening satt musikalen opp i fjor, og oversatte manuset til norsk. Det er manuset Kulturskolen bruker. Stensland har drevet med musikaler på Kulturskolen i seks år, mens Edvard har holdt på i tre år.

– Jeg er ikke noe særlig nervøs nå, men spør igjen like før forestillingen. Det er spennende karakterer i forestillingen. For eksempel en rekke eventyrkarakterer, forklarer Jacobsen.

ØVING: Her øver skuespillerne på en av scenene tidlig i stykket. Foto: Martin Lægland

Mange involvert

Elin Berg-Rolness er lærer på kulturskolen, og har både regi og koreografi på stykket.

– Dette er ganske annerledes enn tidligere musikaler vi har hatt på Kulturskolen.

– Både på og av scenen er det til sammen rundt 160 personer involvert i musikalen. Vi har 120 dansere i alderen 7 til 16 år. I tillegg har vi et lærerband, og mange bak scenen. Dette blir den største forestillingen som har blitt arrangert av Kulturskolen, sier Berg Rolness.

20. og 21. april skal oppsetningen vises på Kulturhuset.

Temperatur: Skuespillerne er i gang med øvelse. Foto: Martin Lægland

Storslått

De var ferdig med de siste auditionene lørdag, men flere har jobbet med forestillingen siden september i fjor.

– Nå er det øving to ganger i uka, og så blir det gradvis mer fram mot premièren. I tillegg til masse hjemmeøving, forteller Jacobsen.

De lover alle en storslått forestilling.

– Det blir mye kostymer og rekvisita, og det kommer til å bli bra. Så vi håper folk kommer og liker forestillinga, sier Stensland.