– Her kan man bo både smart og sentralt, sier salgsleder Vibeke Pedersen i TotalEiendom.

Da Tromsø Bokhandel la ned og solgte Storgata 93A i 2015 til Totalrenovering, startet oppussingen av eiendommen både utvendig og innvendig.

OPPUSSET: Fasaden til Storgata 93A, hvor Tromsø Bokhandel holdt til, har også vørt gjennom en oppussing i likhet med alt innvendig.

Tror på raskt salg

Andre etasje over bokhandelen huset tidligere en hobbybutikk. Nå er det fire leiligheter her, som i likhet med de fem andre leilighetene i etasjene over, står klare til å bli innflyttet når de har funnet sine eiere.

VINDU FRA GOLF TIL TAK: I leiligheten i tredje etasje er det buede vinduer ut mot Storgata.

– Da vi pusset opp nabobygget Storgata 91, ble leilighetene der solgt ganske raskt. Det finnes ikke så mange leiligheter sentralt med sånne kvaliteter som her, så jeg tror de blir solgt ganske raskt, sier Vibeke Pedersen.

Fra 20 til 64 kvadratmeter

Hva som skal inn i første etasje er ennå ikke klart. I andre og tredje etasje er det to 1-roms, en 2-roms- og en 3-romsleiligheter, mens i hele toppetasjen er det en 4-romsleilighet med egen hybeldel.

BAD: Også de minste leilighetene på 20 kvadratmeter er utstyrt med romslige bad.

Størrelsen varierer fra 20 kvadratmeter for 1-romsleiligheten til 64 kvadratmeter for den største, med hybelen inkludert.

– Gulvarealet til den største leiligheten er mye større, men på grunn av skrå himling går mye av arealet bort.

TAKVINDU: I den skrå himlingen er det vinduer som kam åpnes.

Ifølge Pedersen legges leilighetene ut for salg i februar, og er innflyttingsklare samtidig. Prisene varierer fra 1.960.000 kroner for de minste til 4.380.000 kroner for den største leiligheten.

– Det er dyrt å leie bolig i dag, vi tenker at dette er en mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet.

Får utfolde seg

Interiørkonsulent Marianne Koppinen i TotalEiendom har brukt sine kunnskaper innen interiør til å sette preg på leilighetene.

SKRÅTAK: Marianne Koppinen i den største leiligheten i fjerde etasje hvor det himlingen skrår. Leiligheten er på 64 kvadratmeter til tross for at gulvarealet er mye større.

Etter å ha jobbet som boligstylist i seks år for eiendomsmeglere og privatkunder, og jobbet med butikkutstillinger, begynte hun 1. september i fjor i TotalEiendom.

BEVART: Dørene og dørglassene i Storgata 93 A er bevart i likhet med trappegelenderet. – Fargene er de opprinnelige, sier Marianne Koppinen.

– Jeg har hatt interesse for interiør siden jeg var lita. I jobben får jeg brukt mine kreative evner og får utfolde meg fritt, sier Koppinen.

LES OGSÅ: Folk satt utenfor megleren i sovepose for å sikre seg en leilighet her – nå er nesten halvparten solgt (for abonnenter)

Med på prosessen

Hun stortrives i sin nye jobb, og får store friheter til å sette sitt personlige preg på interiørvalgene i leilighetene.

– Det er utrolig gøy. Jeg får være med fra prosjektene er på tegnebrettet til de står ferdige. Jeg får være med på valg av kjøkken- og badløsning, hvor vegger og spotlys i taket skal plasseres, valg av gulvkvalitet og hvilke farger det skal være på veggene, sier Marianne Koppinen.