Fredag trakk de siste håndverkene seg ut før renholdsarbeidere rykket inn gjorde de nye lokalene klare for bruk i helga.

Brukte samme arkitekt

Etter vel et halvt års ombygging og flere titalls millioner investert, er første etasje i Brennbygget i Kaigata 4 knapt til å kjenne igjen.

– Det har blitt alt det vi drømte om, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes.

Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Pellerin AS og AS Kaigaten 4 har inngått leieavtale om de nye fasilitetene. Det et The Edge-arkitekten, Niels Torp som har tegnet de nye lokalene og fasaden. I de nye lokalene har det blitt fem møterom med sitteplasser til over 400, vrimleområder og barception.

Måtte takke nei

De brutte vindusflatene, som gir lokalene et helt eget uttrykk, går fra golv til tak.

GJENKJENNELIG: Interiørelementene i den nye konferansearealene er de samme som i hotellet. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Møterommene har fått navn etter virksomheten som har holdt til i området før. Det største møterommet med plass til 210 personer som kan deles av, heter Arbeidskontoret, mens de andre heter Importkompaniet, Smia og Kjøpmannsrommet, sier Alapnes.

BAR OG RESEPSJON: Barception er navnet på denne kombinerte baren og resepsjonen. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Siden The Edge åpnet har hotelldirektøren vært nødt til å takke nei til et utall kurs og konferanser som følge av kapasiteten, med påfølgende milliontap. Nå blir mulig å gå fra Brennbygget direkte inn i foajeen på hotellet og til den store konferansesalen som kan romme inntil tusen mennesker.

Nytt tilbud

Alapnes ser fram til mulighetene de nye lokalene gir, enten det skal være store konferanser, konserter eller bryllup.

– Vi har noen som vil bruke det største møterommet til bryllup. Allerede første uka har vi alle møterommene i bruk. Vi har hatt behov for dem for å kunne arrangere flere og større konferanser. Nå har vi fått store og fine utstillingsarealer til utstillere vi tidligere måtte si nei til.

Prikken over i-en

Ombyggingen startet i fjor sommer. Rune Brenn Skjærvik i AS Kaigaten 4 sier det har vært en intens byggefase. Ifølge direktør Eirik Espejord i Pellerin AS har ombyggingen totalt kostet godt over 30 millioner kroner.

BRUTTE GLASSFLATER: Fasaden til første etasje i Brennbygget har fått en spesiell utforming, med brutte vinkler og flater. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Glassfasaden har gjort noe med bygget, det har blitt prikken over i-en etter at vi tidligere pusset opp fasaden. Nå har bygget fått sin identitet og et unikt uttrykk, sier Skjærvik.

– Nå har vi fått til en naturlig forlengelse av The Edge. Man kjenner seg igjen når man kommer inn i de nye lokalene, sier Espejord.