Restaurant Slippen, som ble åpnet i 2011 av arnøyværingen Ingeborg Nygaard og partneren Tobias Gustafsson, fikk i forrige uke prisen «Beste fiske- og skalldyrrestaurant i Norge» av nettstedet Bookatable, Europas største side for bordreservasjoner.

Tirsdag fikk restauranten ytterligere lovord - denne gangen av Fredriksstad Blad.

– Restaurant Slippen løfter hele Fredrikstads omdømme, og gir både egne innbyggere og tilreisende større appetitt på byen, skriver Fredriksstad Blad på lederplass.

Slo ut tidligere arbeidsgivere

Bookatable delte søndag ut elleve priser, der ti av dem gikk til Oslo-restauranter.

– Vi er superstolte over å være nominerte, og enda stoltere over å vinne kategorien beste fisk og skalldyr i Norge, sa Nygaard til Fredriksstad Blad søndag kveld.

Nygaards restaurant i «plankebyen» utklasset dermed sine tidligere arbeidsgivere Emmas drømmekjøkken og Fiskekompaniet, som var de to andre nominerte i kategorien.

– Vi ønsker å takke vårt fantastiske Team Slippen, verdens beste gjester, våre leverandører og våre samarbeidspartnere, legger Nygaard til.

Utskjelt matby

Mye har altså endret seg siden kjendiskokk Eivind Hellstrøm kalte Fredrikstad Norges «Mekka» for industrimat, halvfabrikata og junkfood for om lag ti år siden. Nygaard og Gustafsson ønsket å drive en egen restaurant, og fikk gjennom bekjente nyss om at det var behov for nye drivere ved Slippen.

De to dro dermed til Fredrikstad og falt, ifølge Fredriksstad Blad, «pladask» for stedet.

– Vi har ambisjoner og akter å servere mat hvor absolutt alt er laget fra bunnen. Her blir det ikke noe halvfabrikata, fortalte Ingeborg Nygaard til avisen like før restaurantåpningen i 2011.