Det fremgår av et brev til Tromsø kommune der man ønsker en såkalt forhåndskonferanse for å avklare videre søkeprosess.

Coop har per i dag en godkjent reguleringsplan for ombygging og en utvidelse av dagens bygningsmasse med 500 kvadratmeter hvorav 400 er salgsareal.

Istedenfor å bygge i henhold til denne ønsker altså Coop å starte fra scratch.

Flytter varemottak

Det vil ifølge Coop være langt bedre økonomi i å bygge nytt istedenfor å gjennomføre en utvidelse av den gamle butikken – som ble bygget på 80-tallet.

I brevet skisseres det hvordan dette nybygget kan bli seende ut.

• Varemottaket flyttes fra vestsiden til nordsiden av bygget for å gjøre trafikksituasjonen til og fra butikken mer oversiktlig – og samtidig skjerme kundeparkeringen

• Utvide bygningen noe vestover for å kunne bruke varemottaket på nordsiden av bygget.

Øker takhøyden

• Endre på hvordan parkeringsplassen mot sørsiden av bygget er organisert. Det vil ifølge Coop gi en bedre utnyttelse av parkeringsplassen og et sikrere trafikkmønster langsmed Gitta Jønssons vei.

• Øke gesimshøyden med en halv meter for å få høyere innertak. Moderne butikkstandard er på fire meter – nåværende Extra-butikk er på knappe 3,4 meter.

• Bygging av ny kjeller under butikken som kan brukes som reserve- og lagerlokale. Dette vil ifølge Coop ikke medføre en økning i yttermålene på butikken.

Mener at man oppfyller krav

Arkitektkontoret 70 grader Nord – som har oppdraget med å utarbeide planene på nybygget – skriver i brevet til kommunen at man anser at endringene som foreslås holder seg godt innenfor dagens reguleringsplan, men at man ønsker å få dette formelt avklart i forhåndskonferansen.