Oppe i lia på oversiden av fylkesveien til Brensholmen ligger det vesle gårdshotellet Yggdrasil.

En klynge gulmalte hus samlet rundt et gammelt gårdstun med fantastisk utsikt ut over Straumsfjorden og Malangen.

Der tilbyr Maria Søbstad og mannen Eivind Halsnes overnatting, halvpensjon, aktiviteter og spafasiliteter til turister fra nær og fjern.

Det har de gjort de siste fem årene, og fra starten i 2013 så har virksomheten vokst kraftig.

Sprengt kapasitet

– Vi er helt fullbookede i sommer- og vintersesongen. Fra oktober til april, og fra juni til september kommer det folk fra hele verden hit, forteller Maria Søbstad da iTromsø er på besøk.

Gardshotellet – som består av tre hytter/anneks – har i dag ti sengeplasser, frokost- og middagsmatsal, grillhytte, badstu- og spadel, samt et fjøs med sauer, høns og ponnihester.

Gjester fra hele verden

Akkurat denne mandagen er det gjester fra Tyskland og USA som nyter stillheten og panoramautsikten over Malangen og Populariteten blant turistene har dog en ulempe – den stjeler all kapasitet, og det ønsker man å gjøre noe med.

– Vi ønsker å utvide hotellet slik at vi også kan ta imot kurs- og konferansegjester i tillegg til turistene, forteller Søbstad.

– I mellomperiodene ifra april til juni og tidlig på høsten er det dessuten populært å gjennomføre kurs- og konferansen.

Ekteparet har planer om å bygge en helt ny romfløy knyttet til kafé- og restaurantdelen, samt en konferanseavdeling med loftsstue bak kafeen.

Stor etterspørsel

– Da vil vi kunne ta imot opp mot 22 overnattingsgjester, samt 40 kurs- og konferansedeltakere, sier Søbstad.

Da Yggdrasiltunet ble startet var tanken at det skulle være et kurs- og konferanseanlegg.

I løpet av årene man har vært i drift har det også kommet flust med henvendelser om å få bruke anlegget til firmasamlinger, møter og arrangementer.

– Dessverre har jeg vært nødt til å si nei til de som har spurt oss på grunn av alle turistebe vi har, sier Søbstad.

Ifølge henne så kommer henvendelsene fra både Nord-Norge og resten av landet.

Flere dyr

– Det er ikke bare Tromsø-folk som vil komme, det er folk fra eksempelvis Bergen og Oslo som gjerne vil komme hit, sier hun.

I tillegg til utvidelsen av kurs- og konferansedelen har de planer på å utvide dyreholdet på gården. I dag har de villsau, hester, noen geiter, samt høns.

– Vi ønsker å få så pass mange sauer at vi skal kunne bruke kjøttet i vår egen restaurant, sier Søbstad.

Dyrene skal også være en del av totalopplevelsen på gårdshotellet. Blant annet skal de lage inngjerdinger og leskur inne på gårdstunet slik at gjestene skal kunne se på, og kanskje ta del av dyrestellet.

– Vi har planer på tilby gårdsopphold for barnefamilier – og ha kafé helt fra lammingen om våren til høsten slik at barn og voksne skal kunne komme hit og oppleve gårdsdrifta, sier hun.

Innovasjon Norge

Yggdrasil har tidligere fått støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle sitt konsept, og har for tiden inne en søknad om å få støtte til utvidelsen.

Søbstad er optimistisk, og tror at man vil kunne gjennomføre utvidelsen.

– Vi har hatt dialog og samarbeid med Innovasjon Norge hele veien, sier hun.

Når de har fått gjennomført utvidelsen vil man få et jevnere inntektsgrunnlag som i sin tur vil kunne gi grunnlag for helårsdrift.

Arbeidsplasser til bygda

– Da vil det også være åpning for å ansette flere folk her på hotellet, og på så måte skape arbeidsplasser i bygda, sier Søbstad.