Senhøsten 2016 ble arbeidene med å forsterke demningen på Prestvannet avsluttet. Samtidig ble det lagt en avløpsledning fra demningen ned mot Draugen.

Grovplanert

En beboer i Draugen etterlyser i et brev til kommunen tiltak for å utbedre det han mener er «et svært skjemmende sår i terrenget».

Han viser til den brede traseen som ble ryddet, og etter at avløpsledningen var plassert ble det bare gjenfylt og grovplanert.

Ikke noe hyggelig syn

– Etter å ha sett aktiviteten i området de siste par årene, regnet jeg med at det ville bli foretatt en planering og tilsåing før prosjektet var ansett som ferdigstilt, men når ser det ut til at kommunen ikke har til hensikt å utbedre dette. Dette er inngangen til turområdet på Tromsøya for svært mange som bor i Workinnmarka, og er ikke noe hyggelig syn, skriver han.

"Forglemmelse"

Kvaløysletta Skilag fikk krav om revegetering i forbindelse med sitt rulleskiprosjekt på Storelva, viser han til og lurer på om kravet til revegetering bare gjelder private aktører og ikke kommunen selv.

– Jeg håper dette bare er en «forglemmelse» og at forholdet vil bli rettet opp, skriver han.

Arbeider gjenstår

Når snøen smelter og telen forsvinner, har kommunen til hensikt å gjøre seg ferdig i terrenget ved Prestvannet.

– Det er ikke tvil om at det gjenstår arbeid. Entreprenøren gikk konkurs før arbeidet var helt ferdigstilt. Det skal blant annet tilføres mer jordmasser, skråningene tilpasses bedre, det skal såes til og planeres. Arbeidet skal gjøres til sommeren, sier parksjef Håkon Gjertsen.