Klinikklederne om bråket ved UNN:– Mange opplever det som et skitten maktspill på toppen

Det har stormet rundt UNN den siste uka etter avgangen til tre UNN-topper. – Mange jeg har snakket med opplever dette som et skittent maktspill, sier klinikksjef Rolv-Ole Lindsetmo.

MÅ SETTE STREK: – Den nye direktøren og det nye styret må sette en strek over det som har skjedd og så forventer vi at Helse Nord gjør det samme, sier Rolv-Ole Lindsetmo, klinikksjef ved Kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken,  Foto: Jan Fredrik Frantzen

pluss

Universitetssykehuset Nord-Norge har rundt 6.000 ansatte fordelt på ni klinikker i Tromsø, Harstad, Narvik. I dag har iTromsø tatt kontakt med alle ni klinikksjefene i UNNs ledergruppe for å høre hvordan lederfallet påvirker arbeidsroen.

– Så langt er tilbakemeldingen at folk her er overraska over utviklingen i saken. Det er klart at det påvirker oss når arbeidsplassen får veldig mye negativ oppmerksomhet, sier klinikksjef for diagnostisk klinikk, Gry Andersen.


Dette er saken:

Etter møtet gikk direktøren av med umiddelbar virkning, og med ham fulgte UNN-styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland.

  • UNN-direktør Tor Ingebrigtsen varslet sin avgang på tirsdag i forrige uke.
  • Etter avgangen kom det frem at Ingebrigtsen skal ha truet Helse Nord-styreleder Marianne Telle forut for behandlingen av PCI-saken i fjor.
  • Da styreleder i Helse Nord, Marianne Telle, bekreftet at truslene kom fra Ingebrigtsen og det ble fredag innkalt til hastemøte i UNN-styret.
  • Etter møtet gikk direktøren av med umiddelbar virkning, og med ham fulgte UNN-styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland.

PÅVIRKA AV UROEN: – Det går tid og energi bort på å sette seg inn i disse sakene og diskutere dem, men vi står på og jobber hardt for å ivareta pasientene våre, sier Gry Andersen, klinikksjef for Diagnostisk klinikk.  Foto: Jan Fredrik Frantzen

– Det går tid og energi bort på å sette seg inn i disse sakene og diskutere dem, men vi står på og jobber hardt for å ivareta pasientene våre, sier hun.

– Skittent maktspill

Rolv-Ole Lindsetmo, klinikksjef ved kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken, sier at arbeidet på gulvet går sin vante gang, men at det stormer i høyden.

– Mange jeg har snakket med i dag opplever det som nå skjer som et skittent maktspill på toppen, og det er nok mange som nå tenker at de ikke vil prøve seg som ledere. Å rekruttere folk til ledelsesoppdrag i UNN-systemet blir ikke noe lettere i tida fremover, sier Lindsetmo, og legger til:

– Selv om dette er på et ledernivå som er høyt oppe, mistenker man at det er noen prosesser her som ikke er helt gode.

– Må legge dette bak oss

Lindsetmo mener at UNN er preget av å ha mista tre toppledere på ei uke, og at den viktigste jobben fremover blir å legge uroen bak seg og se fremover.

– UNNs oppdrag kommer fra Helse Nord og gjelder uavhengig av hvem som er direktør. Nå må vi i ledergruppa gjøre vårt beste for at vi ikke mister styringsevnen, sier han.

Marit Lind er nå konstituert direktør i UNN. Lindsetmo sier at klinikksjefene har full tillit til henne.

– Haster det med å få på plass en ny direktør?

– Ja, det kan ikke dra ut for lenge. Det er viktig å få på plass en ny direktør som kan få bedret samarbeidet, både internt ved UNN og med Helse Nord, sier han.

– Vi må legge det som har skjedd bak oss og se fremover. Den nye direktøren og det nye styret må sette en strek over det som har skjedd og så forventer vi at Helse Nord gjør det samme, avslutter Lindsetmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

pluss