Stig Esjeholm fra Alta er i Tromsø på grunn av pågående kreftbehandling. Han sier at han er veldig overraska over hvordan saken er håndtert.

– Jeg vet ikke om det er sant at Tor Ingebrigtsen har trua Marianne Telle, men jeg er overraska over at truslene kommer ut i offentligheten. Hun sier én ting, han en annen, men de kan ikke begge ha rett, mener Esjeholm.

– Latterlig

Esjeholm tror imidlertid ikke at bråket vil skade UNNs omdømme på sikt.

– Jeg håper og tror at det ikke vil ha noen betydning for pasientene. Jeg føler iallfall ingen utrygghet som pasient på grunn av dette, sier han.

Erna Johansen sitter ved samme bordet og lytter mens Esjeholm prater. Selv vil hun karakteriserer det hele som «latterlig», og kan nesten ikke tro hvordan Ingebrigtsen tillater seg å snakke til folk.

Ifølge Marianne Telle hadde Ingebrigtsen blant annet truet med at hun ville bli knust, dersom hun ikke sørget for å stanse vedtaket om å legge det omstridte PCI-senteret til Bodø.

– Jeg synes det er bra at han går. Det er likevel merkelig at de to andre går også, men det trengtes vel en opprydning, da, sier Johansen.

Andre ting å tenke på

Ved et annet kafébord sitter Jenny Larsen og venter på sin cellegiftbehandling som hun får annenhver uke. Med seg fra Lakselvbukt har hun dattera Vivian.

– Jeg har ikke merka noe til dette som pasient, men så har jeg også nok med å tenke på meg selv, sier Jenny Larsen og smiler.

Heller ikke Vivian tror støyen påvirker pasientbehandlingen.

– Det er synd for dem som jobber her at det er så mye uro, men jeg tror ikke dette påvirker verken behandlingen mamma får eller sykehusets omdømme, sier hun.

– Urettmessig kritikk

Arnfinn Mære følger OL-sendingen på TV-en som henger over venteområdet ved hovedinngangen. Han er kommet fra Målselv for å få behandling, og skal snart inn, men han rekker en liten prat.

– Jeg mener Tor Ingebrigtsen har fått urettmessig kritikk. Han har nok sagt ett eller annet, men jeg tror ikke det er så ille som Telle hevder, sier han.

– Hva skjer fremover, tror du?

– Jeg synes det virker som om det holdes lokk over noe i Helse Nord. Jeg tror det kommer mer, avslutter Mære og reiser seg for å gå videre til det han er kommet til UNN for.