I begynnelsen av februar gikk saken mot mannen (27) som var tiltalt for å ha voldtatt og mishandlet ekskjæresten over flere år. I Nord-Troms tingrett nektet han straffskyld for å ha truet, mishandlet, slått, sparket, dyttet og spyttet på sin tidligere samboer. Han var i tillegg tiltalt for å ha voldtatt ekskjæresten mens hun sov. Han nektet også straffskyld for dette, og i retten sa mannen at han ikke kunne huske flere av situasjonene som var omtalt i tiltalen.

Mannen var også tiltalt for å ha brutt kontaktforbudet mot kvinnen samt røyket hasj. Disse to tiltalepostene erkjente han skyld for.

Nå er mannen dømt til fengsel i fire år og tre måneder. Han må videre betale en oppreisning til kvinnen på 210.000 kroner.

Tidligere dømt for vold

I dommen står det at mannen forsto at kvinnen sov da han gjennomførte samleie med henne, men at han trodde hun hadde gitt samtykke til at han kunne gjøre dette ut ifra tidligere hendelser mellom de to. Kvinnen nektet derimot for dette, og i dommen heter det at selv om kvinnen kan ha gitt stående samtykke tidligere, så oppfattet hun likevel at samleie var en voldtekt.

Videre står det i dommen at retten ikke finner grunn til å tvile på fornærmedes forklaring når det gjelder volden og mishandlingen hun har blitt utsatt for, og dommer Emil Algaard skriver at retten ikke er i tvil om at tiltalte handlet i forsett i de beskrevne forholdene.

27-åringen ble dømt for legemsfornærmelse mot kvinnen i 2013, og fikk da en betinget dom på 24 dagers fengsel. Den saken gjaldt en voldshendelse i 2012 da kvinnen var gravid med deres felles barn.

Spylte bakhodet rent for blod

I retten forklarte mannen at også kvinnen hadde vært voldelig mot ham, og i dommen står det at retten ikke kan se bort ifra muligheten for at hun også har utvist vold mot han.

– Noen ganger slåss vi. Hun har slått meg og da har jeg noen ganger klappet til henne, som et motsvar. Jeg takler ikke at hun slår, og flere ganger har jeg prøvd å komme unna, sa mannen i retten før han forklarte at han ikke husket å ha vært voldelig mot henne.

– Jeg husker ikke å ha dyttet henne. Jeg kan huske at hun har falt og slått seg, og slått hull i hodet, men det er ikke noe jeg har forårsaket.

Da kvinnen forklarte seg i retten var hun tydelig preget av det hun har vært utsatt for, og fortalte blant annet at hun hadde blitt dyttet ned en trapp, slengt i gulvet slik at hun besvimte, kastet i en vegg, slått henne i ansiktet og tatt kvelertak på. En av gangene våknet hun i dusjen av at han spylte bakhodet hennes rent for blod. Han skal da ha dyttet henne i gulvet slik at hun slo bakhodet og besvimte.