På tampen av 2012 kom det fram at Ap-politiker Roger Ingebrigtsen noen år tidligere hadde innledet et seksuelt forhold til en 17 år gammel kvinne i ungdomspartiet AUF, mens han hadde sentrale tillitsverv i Ap. Det resulterte i at han trakk seg som statssekretær, og trakk seg fra nominasjonskampen om å bli Aps stortingskandidat fra Troms. Det førte også til steile fronter internt i Tromsø Arbeiderparti, forteller Steen.

– Jeg overtok et splittet parti. Det var sterke meninger, og delte meninger i den Ingebrigtsen-saken. Og det tok lang tid for veldig mange å legge det bak seg. Så det var ei konfliktfylt tid i Tromsø Ap, sier hun og legger til at stemningen er bedre nå:

– Det meste løser seg når man tar tida til hjelp, og man må ha en evne til å legge ting bak seg og se fremover.

Ikke alene

I tillegg til å trekke seg som lokalpartileder, melder Steen at hun ikke stiller til gjenvalg under kommunevalget i 2019.

– Jeg har sittet i kommunestyret siden jeg ble valgt som ungdomskandidat i 1999. Det blir 20 år, og jeg tenker å gi meg før jeg blir seniorkandidat for partiet. Jeg tror det er bra å slippe nye krefter til.

Allerede har de sentrale Ap-politikerne Brage Larsen Sollund, Ragni Løkholm Ramberg og varaordfører Jarle Aarbakke sagt at de ikke vil stille til gjenvalg til kommunestyret i 2019. Med Steen gjør det at partiet mister fire av sine mest sentrale politikere etter kommunevalget.

– Det er klart at man mister mye når mange med erfaring gir seg samtidig. På den andre siden så gir ikke alle med erfaring seg. Også har jeg tro på at det er andre som kan gjøre en god jobb, selv om de ikke har mye erfaring. Alle har vært ny en gang, og jeg har tro på at vi kan stille med et sterkt lag i 2019, sier Steen.

– Jeg er et politisk menneske, så jeg skal fortsette å engasjere meg for politikk, og jeg blir aldri lei av Arbeiderpartiet. Men nå er det på tide å roe litt ned, legger hun til.

«Prosjekt Kristin»

Gruppeleder i Ap, Jarle Heitmann, lanserte nylig slagordet «Prosjekt Kristin» for Aps valgkamp i 2019. Det har også Steen tro på.

– Ja, det har jeg. Hvis Kristin Røymo ønsker å fortsette, så tenker jeg at det er helt naturlig.

Nytt styre og leder for lokalpartiet skal velges på årsmøtet i helga. Valgkomiteen i Ap har ennå ikke presentert deres nye lederkandidat.