– Vi har i løpet av formiddagen fått inn flere henvendelser fra folk som har gjort observasjoner fra det aktuelle området i løpet av de siste ukene, forteller Jarle Johnsen, leder ved avsnitt for generell etterforskning i Troms politidistrikt.

To personer observert

iTromsø skrev tirsdag om innbruddsbølgen som startet i midten av januar. Ifølge den 90 år gamle kvinnen som lørdag ble ranet i sitt eget hjem, var gjerningspersonen en mann av utenlandsk opprinnelse.

Mannen skal forut for innbruddet ha ringt på hos kvinnen flere ganger og tigget penger. Politiet opplyste tirsdag at det samme skal ha skjedd i forkant av flere av de andre innbruddene også. Nye tips tyder imidlertid på at mannen ikke opererer alene.

– I noen av henvendelsene vi har fått i løpet av dagen, er det nevnt to personer. Dette er noe vi nå sjekker, sier Johnsen.

Har sikret tekniske spor

Ifølge Johnsen har ikke tipsene ledet til noen konkrete mistenkte ennå.

– Vi har en del tekniske spor som vi jobber for fullt med å få undersøkt, sier han.

Han ønsker ikke å gå inn på hvilke spor det dreier seg om.

– Hvilke andre etterforskningsskritt gjør dere i saken?

– Det dreier seg hovedsakelig om å samle opplysninger i saken, sjekke ut tips og patruljere i området, svarer Johnsen, som understreker at politiet setter pris på alt av tips fra personer som kan ha sett noe mistenkelig.

LES OGSÅ: Kvinne (90) ranet hjemme: – Det føltes som om jeg mistet alt. Fordi han tok friheten og tryggheten fra meg.

Lik fremgangsmåte

Alle de ni innbruddene bærer preg av samme fremgangsmåte og er geografisk avgrenset til et lite område midt på Tromsøya.

Tyven eller tyvene slår primært til på dagtid, knuser et vindu nærme ytterdøren eller verandadøren for å skaffe seg tilgang til boligen og stjeler lett omsettelige eiendeler, som elektronikk og smykker.