I de tomme Mack-lokalene i etasjen over Tromsø Sport og Eventsenter har det Oslo-baserte rådgivnings- og konseptutviklingsskapet Trøbbelskyter AS planene klare for Tromsø-utgaven av minigolfutestedet Oslo Camping.

Størst i landet

– Vi har nettopp signert kontrakten (med Eiendomsspar AS, red.anm.) om leie av 1.400-1.500 kvadratmeter. Her skal vi lage 18-hulls minigolfbane som åpner til sommeren. Det blir den største innendørsbanen i Norge, så vidt vi vet, sier prosjektleder Morten Usterud i Trøbbelskyter AS.

I september 2016 åpnet de sitt første minigolfkonsept, Oslo Camping i Møllergata. Snart står Drammen og Trondheim for tur, før det fjerde minigolfutestedet åpner i Tromsø. Ingen av de andre kan skilte med like stor plass som det blir i Mack-lokalene.

– Oslo Camping er på rundt tusen kvadratmeter, men med den størrelsen og høyden under taket vi får her, får vi helt andre muligheter når banen skal planlegges og bygges. Alle stedene blir forskjellige, og her får vi så mye plass at vi kan fylle opp med mye lekent og morsomt innhold, sier Usterud.

Nakengolf

Det første året hadde Oslo Camping 100.000 betalende spillere, og flere enn tre ganger så mange besøkende. Da de arrangerte nakengolf i samarbeid med Norsk naturistforbund, tok det helt av. Da Oslo Camping la ut et bilde med teksten «Nakengolf søndag 21. mai kl. 18. Mobil- og stirreforbud» i slutten av april i fjor, ble det sett av over 750.000.

– Vi har leid ut lokalene til Microsoft, og både Ap og Høyre har hatt valgmøter her, og utelivsbransjen arrangerer turnering. Det handler om lave skuldre og å ha det gøy, sier daglig leder Lars Hvidsten på Oslo Camping.

Minigolf er både populært blant barn og pensjonister, og det er mange type aktiviteter som skjer over et slag minigolf.

– Vi har hatt mange utdrikkingslag innom, ellers brukes det av datere som har en aktivitet i tillegg til å prate med hverandre.

Nattåpent i helgene

I Oslo er det flere minigolfklubber, det håper de skjer i Tromsø også.

– Dersom noen vil starte klubb, vet de hvor de har klubblokale.

Som i Oslo kommer de til å satse på alkoholservering på kveldstid, med 20 års aldersgrense. Tidligere på dagen vil det være åpent for yngre aldersgrupper.

– Oslo Camping har åpnet fra 13 til 01 på ukedagene, og 13 til 03 fredag og lørdag. Det satser vi på her også, sier Usterud.

Kule lokaler

Prosjektutvikler Runar Eggesvik i Trøbbelskyter AS mener Mack-lokalene ligger midt i blinken for etablering i Tromsø. Selskapet står i tillegg til Oslo Camping bak blant annet Kulturhuset, Sukkerbiten, Piknik i Parken i Oslo og Skandinavias største ølsted, Brygg.

Eggesvik kjenner Tromsø fra 2006 da han var med å arrangere Bylarm her for andre gang. I tillegg til festivalerfaring har han også jobbet med store rom.

– Det som er gøy med Tromsø er at sentrum er så kompakt, og at folk er så aktive. Det er sjeldent å finne så kule lokaler så nær sentrum i en storby. Dette vil bli annerledes siden det er de største og råeste lokalene med mest potensial vi har jobbet med. Det er en vanvittig takhøyde og enormt med pass, sier Eggesvik.

Navnet ikke klart

De ønsker også å lage en platting på forsiden av lokalene, hvor det kveldssol.

– Her kan vi lage uteservering på en campingplatting, sier Morten Usterud.

Navnet på minigolfutestedet er ikke avgjort ennå, men Tromsø Camping blir det ikke, siden det allerede er i bruk. Nå skal det ansettes daglig leder og andre ansatte som skal jobbe fram mot åpningen.

– Navnet er ikke landet enda. Dersom noen er interessert å jobbe som daglig leder, gjerne lokale personer, er det bare å ta kontakt.

Mer ledig

Eiendoms- og utviklingsdirektør Sigurd Stray i Eiendomsspar mener de nye leietakerne vil tilføre byen noe nytt.

– Vi er veldig glade for å få dem, og det de driver med i Oslo vil bidra på en positiv måte også her. De har inngått en flerårig leiekontrakt, selv om det er noe midlertidighet på grunn av alt som skal skje med eiendommen. Men jeg håper tilfører Tromsø noe spennende som byen ikke har fra før, sier Stray.

Det gamle tomgodslageret til Mack er på 22.000 kvadratmeter, men en fjerdedel er utleid.

– Selv om tre fjerdedeler står ledig vil vi inntil videre fokusere på Tromsø Sport og Eventsenter og Tromsø minigolf som leietakere.