Barndomsvenninnene Ingvild Holm og Kine Dørum som står for helsetilbudet, har begge helsefaglig bakgrunn. Holm er samtaleterapeut og spesialist i psykiatri, mens Dørum har en doktorgrad i kognitiv psykologi og har jobbet med helse og trening i mange år.

– Vår bakgrunn gjør at vi har et grundig fundament for virksomheten vi skal drive. Den skal være basert på forskning og klinisk erfaring, sier Dørum.

Enkle øvelser og meditasjon

Dørum, som også er yogainstruktør, har holdt på med yoga siden 90-tallet. Hun legger hele tiden merke til nye trender innen trening og yoga.

– Istedenfor avanserte yogaøvelser, som er «in» akkurat nå, vil jeg fokusere på enkle øvelser og meditasjon.

Konseptet er ment for å hjelpe de som er stresset i hverdagen.

– Kursene skal være en døråpner og de første skrittene mot å kartlegge stress og få hjelp for de plagene det medfører, sier Dørum.

Kvinnene skal dessuten lære bort teknikker som folk kan gjøre selv for å lette på plagene som hverdagsstresset kan skape.

SAMTALESTUA: Her skal psykiater utfylle yogatimene gjennom samtaler med deltakerne om hvordan de opplever stress i hverdagen.

Helhetlig behandling

Det er viktig for kvinnene at helsetilbudet blir sett på som kurs, og ikke nødvendigvis som behandling av sykdom. Tilbudet skal være åpent for alle og man behøver ikke henvisning fra lege.

– Det blir to typer kurs. Et korttidskurs som varer i fire uker og et langtidskurs som varer i 12. Korttidskurset blir mer aktuelt for folk som vil teste ut konseptet men ikke ønsker å forplikte seg over lengre tid, sier Holm.

Yoga- og samtaletimene skal utfylle hverandre. Psykiater Holm og yogalærer Dørum skal delta i både yogatimene og gruppesamtalene.

– Det er ikke alltid man når inn til personers følelsesliv gjennom samtale, og da er det viktig å nå inn til kroppene, sier Dørum.

– I gruppesamtalene skal det være frivillig for deltakerne å snakke, legger Holm til.

Gründer-duoen skal, i tillegg til kursene, selge klær som de selv produserer på helsesenterets egen systue, men de har også bestilt klesprodukter fra blant annet Danmark.

EGENPRODUSERTE KLÆR: Kvinnene skal i tillegg til helsetilbudet selge klær som de selv har produsert i byggets egne systue.