Dødsulykken på Hundbergan:

Tok grep etter dødsulykke – nye retningslinjer for lærlinger klare

Dødsulykken på Hundbergan har fått nasjonale konsekvenser. Nå er nye retningslinjer klare og de skal kvalitetssikre opplæringen og oppfølgingen av lærlinger.

NYE RETNINGSLINJER: Etter dødsulykken på E8 i mars 2016 og den påfølgende rettssaken mot lærlingen som satt bak rattet i semitraileren, har opplæringskontorene i Norge jobbet med å lage nye retningslinjer for oppfølging og opplæring av norske transportlærlinger. Charles Galaasen (innfelt) i SOTIN håper nå at retningslinjene tas i bruk. 

pluss

I fjor – midt under den første rettssaken mot transportlærlingen som nå er dømt for uaktsomt drap etter dødsulykken på Hundbergan i 2016 – samlet alle opplæringskontorene i Norge seg for å diskutere hvordan de på best mulig måte kunne kvalitetssikre opplæring og oppfølging av norske transportlærlinger.