Det er ikke bare Fylkesmannen og ordføreren som mener tilsyns- og oppfølgingssituasjonen for fosterbarn i Tromsø er uholdbar.

– Vi er også bekymret. Det er alvorlige avvik, sier barnevernsleder Aina Isaksen til iTromsø.

Hun opplyser at årsaken til at tjenesten ikke kom i mål med antall lovpålagte besøk i 2017, er høyt sykefravær i både tilsynsteamet og omsorgsavdelingen.

I sistnevnte lå sykefraværet på over 30 prosent i lengre perioder gjennom hele året, mens det igjennom siste halvår lå på over 50 prosent i tilsynsteamet.

I fjor hadde teamet fire ansatte fordelt på 3,8 årsverk. I januar ansatte de ytterligere en person. Stillingsbrøken for flere av de ansatte ble økt både i slutten av 2016 og i 2017 for å forsøke å lukke avvik, men grunnet det høye fraværet fikk man ingen effekt av endringene.

I tillegg til de faste ansatte, benytter barnevernstjenesten 17 eksterne tilsynspersoner. Disse fører tilsyn med ett eller flere barn hver.

– Vi har jobbet med å profesjonalisere tilsynene våre. Det er viktig for oss at de gjøres grundig og av folk med kompetanse. Jobben fordrer i tillegg at man bygger tillit over tid. Derfor er det vanskelig for oss å bruke vikarer. Noen av barna vil tåle at det kommer nye folk inn og er der i kort tid, mens for andre vil det ikke ha noen hensikt. Det er en komplisert vurdering, sier Isaksen.

– Dere har fem faste ansatte som sammen med de eksterne skal følge opp godt over 100 barn. Har dere nok ressurser?

– I utgangspunktet har vi det, og dersom vi mangler noe, så er det ikke mye. Likevel er vi veldig sårbare for sykefravær, svarer barnevernslederen.

Hun mener tjenesten og kommunen nå er nødt til å tenke nytt om hvordan tilsynene og oppfølgingsarbeid organiseres.

– Det blir en del av det videre arbeidet vi er nødt til å gjøre for å få bukt med lovbruddene, sier hun.