Romfilmer i vinterkvelden:

Viser film på antennene

KSAT fortsetter tradisjonen med å vise romrelaterte filmer for publikum på det som nok må være en av de mest spesielle filmdukene som finnes.

MANGEFASETTERT: På denne antenna i Ksats antennepark ved Prestvannet er det vist film hele vinterferien – og visningene fortsetter hele neste uke også, forteller Nina Soleng på KSAT. Foto: KSAT 

pluss

Som lerret bruker nemlig romteknologiselskapet en av sine egne satellittantenner.

Den store mangefasetterte «golfballen» i antenneparken ved Prestvannet forvandles til visningsskjerm, forteller Nina Soleng, markedssjef i KSAT.

Trengte premièrested

– Vi begynte med det for tre år siden. Det var imidlertid ikke vår idé – det var Herman Rundberg og Simone Grøtte som trengte et sted å ha premiere på sin film «Homecoming – hjemmeseier» som spurte oss om å få vise film på en disk, forteller Soleng.

«FOLKEKRAV»: Ifølge markedssjef på KSAT, Nina Soleng, så er det nesten blitt et folkekrav at det skal vises film på antenne-disken på KSAT ved Prestvannet.   Foto: Ronald Johansen

Den filmen ble vist i 2015, og hvert år deretter er det vist film på satellittantennene på Prestvannet.

– Det er nesten blitt et folkekrav at vi skal ha filmvisning der. Det er blitt veldig populært blant folk, sier hun.

Film fra verdensrommet

I år vises blant annet Ørjan Bertelsens romfilm «Trace» – en film som nevnte Herman Rundberg har vært med på å lage musikken til sammen med Petter Carlsen.

Dessuten vises filmen «Space Oddity» – en sekvensfilm fra den internasjonale romstasjonen.

– Mange av satellittene som vi jobber med befinner seg på samme høyde som romstasjonen, sier Soleng.

Det vil trolig bli ytterligere en film som skal vises, men ifølge Nina Soleng skal det i så fall bli en overraskelse.

– Det er en godbit som vi vil presentere til uka, sier hun.

Romtema naturlig for KSAT

At det er romtema på filmene som vises er naturlig, mener hun videre.

– Det er ikke snakk om reklame for KSAT, men vi viser litt kunstneriske og spektakulære filmer som handler om ting som vi til vanlig jobber med, sier hun.

Filmene har blitt vist på kveldstid nå i vinterferien, og de vil bli vist på Ksats store antenne hele denne helga, neste uke, samt neste helg.

Visningstidspunkt er mellom klokken 18.30 og 22.30 hver kveld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

pluss