Mannen ble pågrepet mandag for innbruddet i Evjenvegen på Tomasjord 26. februar, og fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Han er nå varetektsfengslet i fire uker ettersom retten finner det sannsynlig at mannen kan rømme landet, da mannen har kone og barn i Bulgaria og ofte er borte fra Tromsø.

I tillegg mistenker politiet at det er flere gjerningspersoner som står bak innbruddene, og derfor har mannen også fått brev- og besøksforbud i to uker.

Flere gjerningspersoner

Siden midten av januar har det vært et tosifret antall innbrudd i boliger i Tromsø, men nøyaktig antall avhenger ifølge politiet av hvordan man kategoriserer anmeldelsene. Formelt sett er mannen kun sikta for ett tilfellet av grovt tyveri, men politiet etterforsker nå om han også kan være involvert i flere av innbruddene begått i Tromsø den siste tiden.

– Vi vil gjøre undersøkelser for å avklare om han kan være involvert også i de andre innbruddene. Både vitneobservasjoner og funn tyder på at det er flere enn én gjerningsperson, sier Jarle Johnsen, leder ved avsnitt for generell etterforskning.

Fotavtrykk i snøen

Mannens forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, mener at han er varetektsfengslet på et tynt bevismateriale.

– Fotavtrykket er funnet i snøen utenfor boligen, og de vet ikke engang om dette fotavtrykket er fra den som har tatt seg inn i boligen, sier Bjørsvik.

Ifølge Bjørsvik stiller mannen seg uforstående til siktelsen.

– Han skjønner verken hvorfor han er pågrepet eller varetektsfengslet, og erkjenner ikke straffskyld, avslutter Bjørsvik.

Første innbrudd på fastlandet

Det er altså blitt anmeldt flere innbrudd den siste tida, men innbruddet på Tomasjord er det første som ikke er blitt begått på Tromsøya.

– Det er riktig at dette innbruddet skiller seg ut fra de andre med tanke på området, da alle de andre er blitt begått i nærheten av sentrum.

– Hvordan fikk dere tak i ham?

– Et vitne på Tomasjord skal ha lagt merke til en mann som gikk fra hus til hus og ringte på dørene. Mannen skal ha vært innom flere hus, men kun fått med seg tyvegods fra én bolig. Da vi fikk meldingen så rykka vi ut, og basert på beskrivelsene fra innringer så klarte vi å lokalisere mannen i sentrum, avslutter Johnsen, og sier at politiet nå etterforsker saken for fullt.