Kiwi på Kvaløyvegen har vært åpen siden 2016. Nå har de bygget en egen søndagsbutikk inne i butikken, som skal være åpen kun på søndager. Den er under 100 kvadratmeter, og kan derfor ifølge lovverket holde åpent på søndager.

Fornøyd

Runar Høier (23) er en av tromsøværingene som har tatt seg turen for å handle i den nyåpnende søndagsbutikken på Fagereng.

– Jeg synes det er bra og veldig praktisk at de har begynt å holde søndagsåpent, sier han.

– Har du savnet et slikt tilbud?

– Egentlig ikke. Men når det nå er her, så savner jeg at vi ikke har hatt det tidligere. Jeg bor rett i nærheten, og det er bra å ha det så nært, sier han.

Han har en innsigelse mot butikken.

– Det er litt lite, men det er vel sånn regelverket er, konkluderer han.

Åpning

Butikksjef Njål Sollied sier at åpningen har gått bra.

– Det har gått smertefritt. Vi har prøvd å åpne rolig for å komme oss inn i rutinene. Å drive noe slikt er spesielt, for vi henter varene fra hovedbutikken til denne butikken som kun er åpen på søndager. Folk får tak i det de trenger her, selv om utvalget er mindre.

Så langt har det kun vært positiv respons fra kundene.

– Vi har fått god respons fra folk om å få et tilbud på denne siden av øya, og med god parkering. Samtidig får de samme prisene her på søndager, som i hovedbutikken, sier han, og legger til at også de ansatte har vært fornøyde med nysatsinga.

Trengte sminkefjerner

Maiken Nygård (20) bor i Tønsvika. Hun har tatt seg turen helt til Fagereng for å besøke den nye butikken.

– Det er fint med ny søndagsåpen butikk, sier hun, og forklarer at det var helt nødvendig med et besøk på butikken på søndag:

– Jeg måtte ha sminkefjerner. Og så ville jeg se den nye butikken.