Forrige onsdag (sak åpen for abonnenter) ble en bulgarsk mann siktet for innbrudd i en bolig på Tomasjord i slutten av februar, varetektsfengslet i fire uker hvorav to av ukene er med brev- og besøksforbud.

Politiet etterforsker saken ut fra en teori om at innbruddet på Tomasjord har sammenheng med de i overkant av ti andre innbruddene registrert på Tromsøya siden nyttår.

– Det er helt naturlig at vi jobber ut fra en teori om at det er sammenheng mellom innbruddene den siste tiden og dette konkrete innbruddet på Tomasjord, sier Jarle Johnsen, leder ved avsnitt for generell etterforskning til iTromsø og fortsetter:

– Vi har selvsagt også fokus på å få avklart hvor mange andre som eventuelt er involvert.

Analyserer bevis

Den siktede mannen ble avhørt innledningsvis, og politiet ønsker ikke kommentere konkret hva som har kommet fram under avhørene enn så lenge.

Etterforskningsarbeidet som nå pågår er av den tidkrevende typen.

Alle sporene i samtlige innbruddssaker sees på i sammenheng med den siktede.

– Vi analyserer helt konkrete spor i denne saken mens vi parallelt ser på sporene fra de andre innbruddene for å se om vi finner «krysninger». Dette er tidkrevende analysearbeid, sier Johnsen.

– Er det også snakk om DNA-analyser?

– Generelt sett kan jeg si at vi alltid jobber med å lokalisere DNA som ikke hører hjemme på et åsted for grovt tyveri. Det er også tilfelle i disse sakene.

Leter etter tyvgodset

Mannen selv stiller seg uforstående til siktelsen, ifølge forsvarer Anja Støback Bjørsvik.

Innbruddene som har funnet sted i et lite geografisk område på Sør-Troms-øya siden nyttår, har flere likhetstrekk med det på Tomasjord.

De ble alle utført på dagtid, gjerningspersonen eller -personene har tatt seg inn i boligen ved å knuse vindu og det har blitt stjålet lett omsettelige gjenstander som smykker og elektronikk.

– Vi har ikke funnet noe tyvgods ennå, men vi jobber med å lokalisere det, sier Johnsen.