Barneboken «Mumiene våkner», som er skrevet av Monika Steinholm og illustrert av Tonje Clausen, handler om en norsk gutt som heter Markus.

Mysteriet starter når gutten oppdager at han kan lese hieroglyfer og blir innblandet i et farlig spill med to klassekamerater der hele verden står i fare.

– Det er en spenningsbok for barn fra 9 til 12 år med mye action og science fiction. Den handler om en norsk gutt som kan lese hieroglyfer og om hvordan dette forandrer livet hans, forteller Monika Steinholm til iTromsø.

Blir serie

Boken ble lansert i barneavdelingen på biblioteket på lørdag.

Der leste Steinholm opp utdrag fra verket, mens illustratør Tonje Clausen tegnet live på en storskjerm. «Mumiene våkner» er den første av syv bøker som skal gis ut i samme serie.

Tromsøforfatteren har tidligere gitt ut tre ungdomsbøker med handling lagt til Troms.

Fortellingen er skummel og inneholder mye grøss, noe som fanget barnas oppmerksomhet.

Forfatter og illustratør sto også for rollespill av karakterene i boken og inkluderte publikum i leken.

Grøss og magi

Kulturhussjef Erik Smith Meyer var til stede under lanseringen for å kunngjøre at barneboken settes opp som teaterstykke på Kulturhuset i 2019.

– Kulturhuset tok tak i det, og hadde ideen om å gjøre boka om til teater. Stykket har premiere i september 2019. Det skal ikke være Kardemommeby for å si det sånn, sier Meyer.

KULTURHUSSJEF: Erik Smith Meyer annonserte lørdag at Kulturhuset har tatt på seg jobben med å gjøre boken til teaterstykke. Foto: Konstatina Westberg

Bokens inneholder mye grøss og magi. Den er spennende og handler om livsfarlige krefter, forteller han.

Gamle kjenninger

Illustratør Tonje Clausen er utdannet illustratør og debuterer med tegningene i boken.

Hun er også fra Tromsø, og har kjent forfatteren fra tiden de jobbet sammen på Burger King. Nå er de stolte over å kunne lansere bok sammen.

– Det er artig å debutere med barnebok. Jeg er veldig glad i å illustrere og det er noe jeg vil fortsette med, sier Clausen.

ILLUSTRATØR: Tonje Clausen ble kjent med Monika Steinholm da de begge jobbet på Burger King. Foto: Konstatina Westberg