Den eksisterende ungdomsskolen har hatt store problemer med ventilasjon og sølvkre. Et nytt ventilasjonsanlegg har vært etterspurt helt siden 2008, men utbedringene har imidlertid latt vente på seg.

Les også: Slår alarm om forholdene på Kvaløysletta ungdomsskole: – Nå er det nok, snart vil ikke foreldre la barna komme mer (for abonnenter)

Nå har FAU-ene ved de ulike skolene, på initiativ fra FAU-representant Marit Sollie Aukland ved Kvaløysletta skole, slått seg sammen for å etterlyse fortgang. I et brev til kommunen ber de kommunen svare på en rekke spørsmål om tomtevalg, elevtall, gymsal og svømmeundervisning.

Les også: Vil legge ned Kvaløysletta ungdomsskole

– Samtlige barneskoler på sentrale Kvaløya berøres av planene om ny ungdomsskole.

Mangel på informasjon i kombinasjon med at forfatningen på nåværende ungdomsskole er dårlig, gjør at mange foreldre bekymrer seg for sine barns fremtidige læringsmiljø, heter det i brevet.

– Har fått lite informasjon

Linda Oppheim Sollied, som er medlem av FAU ved Storelva skole, sier det er mye foreldreutvalgene lurer på.

– Det er veldig lite informasjon. Alle kjenner til status på Kvaløysletta ungdomsskole. Vi vet at det er store elevkull som kommer, i tillegg til at det er dårlig stelt med bygningsmassen der borte. Situasjonen begynner å bli prekær, sier hun til iTromsø.

Les også: Utbygging av Kvaløya-skole forsinket

Hun har inntrykk av at det er lite kommunikasjon mellom avdelingene i kommunen, og at avdeling for byggdrift venter med å gjøre utbedringer på grunn av planene om nybygg, mens politikerne utsetter prosjektet.

Les også: Tromsø-skole uten gymsal: Foreldrene fortviler

– Det er budsjettert med den nye ungdomsskolen i den langsiktige økonomiplanen, med ferdigstillelse i 2021. Basert på den lille informasjonen vi har fått, tror jeg det er litt optimistisk, sier Oppheim Sollied.

Venter på svar på målinger

Det er gjennomført målinger av CO2-verdier og mugg på skolen. Rapporten skulle i utgangspunktet være klar innen 1. mars, men kommunen har fortsatt ikke fått prøvene tilbake fra laboratoriet. I et brev til foreldrene ved skolen, fra rektor Lise Arntzen Windfeldt, heter det at det er behov for omfattende renovering ved skolen. De avventer svar på målingene før det avgjøres hvilke tiltak som settes inn.

Les også: Vil ha ny ungdomsskole på Storelva

– Skolen synes det er sterkt beklagelig at det fortsatt er avvik som ikke er rettet opp, og har bedt avdeling for byggforvaltning om å snarest mulig få avklart måleresultater og hva slags tiltak som skal iverksettes, heter det i brevet.

Skal utarbeide prognoser

Den nye ungdomsskolen er planlagt å ligge mellom barneskolen og videregående skole på Storelva.

Les også: Hagen roser Kvaløya-planer

– Seksjon for utbygging har startet opp et arbeid med å vurdere tomtas størrelse med hensyn til bygningsarealet som er tenkt plassert her. Vi vil også gjøre vurdering av adkomst og trafikk til skolen. Når vurderingen foreligger, vil den legges fram for styringsgruppa for vurdering og beslutning, heter det i svarbrevet til FAU, fra kommunen.

Les også: Flerbrukshallen på Storelva utsettes og nedskaleres

Videre heter det i brevet at det i løpet av våren skal utarbeides nye prognoser for fremtidig elevtall, som skal benyttes som tallgrunnlag for dimensjonering av den nye skolen.

Les også: 15 tegn på at du er fra Kvaløysletta

Det har ikke lyktes iTromsø å få en kommentar til saken fra Tromsø kommune.

KART: Den nye skolen skal ligge mellom barneskolen og den videregående skolen på Storelva.
FAU: FAUene ved skolene på Kvaløya har slått seg sammen i saken om ny ungdomsskole. Initiativet kom fra FAU-representant Marit Sollie Aukland ved Kvaløysletta skole. Her ved en tidligere anledning. Foto: Ronald Johansen