I forrige uke ble det kjent at Helse Nord velger Ansgar Gabrielsen som ny styreleder ved UNN, til tross for at både UiT, fylkestinget og KS Troms stilte seg bak Arnfinn Sundsfjord som styreleder. Prosessen har vært kritisert fra flere hold, og spesielt fra fylkestinget og KS har det blitt brukt sterke ord.

Sykepleierne er skuffet

Mai-Britt Martinsen, foretakstillitsvalgt for Sykepleierforbundet på UNN, er veldig skuffet over at Arnfinn Sundsfjord ikke ble valgt som styreleder.

– Det var han som var foreslått fra veldig mange politikere, sier hun om støtten han hadde.

Hun tror nå at det nye styret, og den nye styrelederen, får en tøff jobb med å gjenopprette tilliten mellom partene.

– Jeg er litt skeptisk. Når Helse Nord har plukket vekk omtrent alt fra det gamle styret, synes jeg at de har satt oss under administrasjon, sier hun.

Vil bygge opp tillit

Nå håper Martinsen at det nye styret får på plass en direktør som er god på relasjonsledelse.

– Styret må finne en direktør som man tror kan få tillit i fagmiljøene. Det skal noe til å få tillit både i fagmiljøene og i Helse Nord. Jeg ønsker også å få et styre og en direktør som ser hvor viktig det er at vi har en god sykepleietjeneste. Sykepleierne er opptatt av gode arbeidsforhold og bedre lønn. Å få opp lønna til sykepleierne er viktig for å rekruttere og beholde sykepleiere, sier Martinsen.

Bra med skifte: Tidligere tillitsvalgt i Legeforeningen, Ulla Dorte Mathisen, mener det er bra å få et skifte i UNN-styret.

– Bra med skifte

Legeforeningen og Yngre legers forening har fortsatt ikke fått på plass nye foretakstillitsvalgte i UNN, men tidligere tillitsvalgt i Legeforeningen, Ulla Dorte Mathisen, er fornøyd med å få et skifte.

– Vi mente at det var nødvendig med et skifte, og jeg synes at det nye styret er nettopp dette. Det blir veldig spennende å se fremover, sier hun.

– Trenger ny lederfilosofi

Mathisen tror det nye styret kan komme med noen gunstige endringer for UNN.

– Det er på tide med en ny lederfilosofi, så jeg håper at et nytt styre ansetter en ny direktør som kan bidra til dette. Vi har vært kritiske til den lederfilosofien som Ingebrigtsen har hatt.

– Hva tenker du om prosessen, der Helse Nord går for Ansgar Gabrielsen, til tross for at både fylkestinget, UiT og KS stilte seg bak Arnfinn Sundsfjord som ny styreleder?

– Prosessen kan jeg ikke uttale meg om, det har jeg ingen forutsetning for, sier Mathisen.