Da Mack flyttet bryggeriet til Nordkjosbotn i 2012, tok de med seg en del av det gamle utstyret fra Tromsø, blant annet av finansielle årsaker.

Nå er de i gang med å oppgradere noe av det eldste utstyret de flyttet med seg.

– Tiden er modent for det. Noe er over 20 år gammelt, sier administrerende direktør i Mack, Harald Bredrup.

Andre runde med ombygging

En del av investeringene gjorde de allerede i april i fjor. Da ble den store tappemaskinen og falsemaskinen, som forsegler boksene, byttet ut.

Nå er det en god del inspeksjonsutstyr, emballasjeutstyr og de slitte banene som byttes ut.

Totalt har investeringene en prislapp på omtrent 50 millioner kroner.

– Det er en stor investering for oss. Vi har fortsatt igjen de gamle tankene, men det er ting som har lang levetid. Det som byttes ut nå er det kritiske utstyret, som har påvirkning på produktkvalitet og effektivitet, sier Bredrup.

Ombygginga skal skje etter påske, og er beregnet å ta tre uker. De har brukt den siste tida på å bygge seg opp et lager, da de ikke kan ha produksjon på den linja mens ombygginga pågår.

Legger til rette for innovasjon

Det er flere årsaker til investeringen. Teknologien endrer seg over tid, og det nye utstyret er lettere vaskbart og mer fleksibelt, blant annet med tanke på hvor mange forskjellige produkter man kan lage.

– Vi kan blant annet produsere andre typer forpakninger. Når vi først gjør investeringen, legger vi til rette for at vi kan være innovative i framtida, sier Bredrup.

OMBYGGING: Mack investerer i ny maskinpark. Administrerende direktør, Harald Bredrup, forteller om investeringer til 50 millioner kroner. Foto: Tor Farstad

Han bekrefter at Mack jobber med noen nye produkter, men vil ikke si noe mer om hva det er.

De siste årene har Mack økt sin satsing både nasjonalt og med eksport. Til tross for et tilbakeslag i forbindelse med Remas bestevenn-kampanje i fjor, har de hatt god utvikling og vekst de siste årene.

Mer effektiv produksjonslinje

Det nye utstyret er et ledd i å sikre bedre effektivitet. Selv om pilene nå peker oppover, økes ikke antall skift. Maskinene det nå investeres i har høyere driftssikkerhet. Fellesnevneren er at de gir bedre forutsetning for kvalitet på produktinnholdet, men også hvordan emballasjen fremstår.

– Vi ha hatt mye småbulker i boksene.

Årsaken til det tilskrives blant annet slitte baner.

– Utstyret har blitt slitt over lang tid, og produserer ikke like bra som da det var nytt. I tillegg har teknologien endret seg, slik at vi har større fleksibilitet, sier Bredrup.