Alta kommune har hatt bygging av Alta omsorgssenter ute på anbud. Mandag morgen er det klart at Tromsø-firmaet Peab Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør.

Kontrakten har en verdi på rundt 600 millioner kroner, og er en av de største selskapet har hatt noensinne.

– Vi er stolte av å få oppdraget fra Alta kommune, og opplever det som en anerkjennelse av vår kompetanse og erfaring, sier en svært fornøyd Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Fem bygg i massivtre

Omsorgssenteret, som skal ligge i Alta sentrum, skal overleveres sommeren 2020. En samspillsperiode startet allerede i januar i år. Arkitekten for prosjektet er Stein Halvorsen arkitekter.

FOR ABONNENTER: Bjørn Bygg og Nilsen & Haukland fusjonerer

Alt skal bygges i massivtre. Totalt er det beregnet at det vil gå med omtrent 9.500 kubikkmeter betong og 4.000 kubikkmeter massivtre.

− Prosjektet passer veldig godt med vår visjon som handler om å bygge fremtidens bærekraftige samfunn. Her får vi muligheten til å bygge et viktig bygg for lokalsamfunnet i Alta. Det er også veldig positivt at byggherren har valgt miljøvennlig massivtre, sier Skaar Knutsen.

Slik skal det nye omsorgssenteret i Alta se ut. Illustrasjon: Stein Halvorsen Arkitekter

Stort og omfattende

Peab Bjørn bygg skal nå levere 24.000 kvadratmeter omsorgsbygg. Det nye omsorgssenteret vil bestå av totalt fem bygg, som rommer blant annet 60 omsorgsboliger og 108 sykehjemsplasser. Det blir blant annet 54 heldøgns bemannede omsorgsboliger, og seks heldøgns bemannede omsorgsboliger for yngre brukere.

72 av sykehjemsplassene er langtids, mens 36 er korttids.

− Utover dette bygger vi kontorlokaler, resepsjon, kafé/kantine, storkjøkken, helsestasjon og legekontor. Parkeringskjeller og tekniske arealer er også med i oppdraget, forteller Per Ivar Rasmussen, distriktssjef for Peab Bjørn Bygg i Finnmark, i pressemeldingen.

Peab Bjørn Bygg hadde en omsetning på nesten 1,1 milliarder kroner i 2016, en oppgang fra 922 millioner året før. Årsresultatet i 2016 var på rett i underkant av 34 millioner kroner.