Påsken er høysesong for tollerne på Kilpis: – Folk forsøker å smugle på de mest utrolige måter

Sigaretter pakket ned i frokostblanding, sprit helt over på vannflasker og enkle snuspakker gjemt over hele bilen. Dette er noe av det tollerne finner når nordmenn reiser hjem fra Kilpis.

SJEKKET ALLE: Da iTromsø besøkte tollerne på grensestasjonen ved Kilpis sjekket tollerne alle bilene som var på vei hjem til Norge,  Foto: Håkon Steinmo

pluss
Store deler av Troms og Finnmark er rammet av snøskredfare og stengte veier. Men E8 fra Tromsø via Nordkjosbotn og over til Kilpis er åpen. Heldigvis for de mange tromsøværingene som har tatt turen over grensa denne påsken.

Her er både veien, butikken og vinutsalget åpent i ferien, og da iTromsø besøkte det lille tettstedet på høyfjellet i Lappland var det tydelig at flere hadde tenkt tanken: Her skal det handles billig alkohol, kjøtt og tobakk. For å nevne noe.