Det forteller Compagniet-sjef Bjørn Haug.

Han viser iTromsø rundt i restaurant- og barlokalene i Mack-gården mellom Sjøgata og Storgata.

– Vi startet arbeidet med dansegulvet inne i nattklubbdelen for cirka en måned siden, og regner med å være ferdige med hele ombyggingen mot slutten av april, sier Haug.

Compagniet åpnet dørene i 1981, og er den eldste restauranten i Tromsø som fortsatt er i drift.

Behov for oppgradering

Ifølge Haug har behovet for oppussing av både lokaler og konsept meldt seg de siste årene.

– Jeg har lenge gått og tenkt på at jeg skal gjøre noe for å svare på etterspørselen fra gjestene, sier han.

Compagniet har helt siden åpningen vært kjent for matopplevelser i den høyere enden av den klassiske gourmet-skalaen. Moderne spisetrender er imidlertid gått i en annen retning.

– Det har ikke vært en hemmelighet at spisedelen ikke har gått så bra som vi har ønsket de siste årene, erkjenner Haug.

Endrer fokus

Derfor ønsker han å skifte litt fokus på Compagniet.

– Det gamle konseptet tiltrakk kanskje bare fem-ti prosent av byens spisegjester. Det nye konseptet skal gjøre det litt "enklere" å droppe innom, sier han.

Nå skal den internasjonale trenden med mer rustikk og "enkel" mat inn i de ærverdige lokalene – en stil som er populær ikke minst i Oslo der franske bistroer og italienske trattoriaer er meget populære.

REVET: Slik ser det ut i det som skal bli hovedbaren i det nye konseptet til Compagniet. Her skal gjestene både ha anledning til å spise middag eller ta seg noe å drikke.

Fortsatt mat i sentrum

Haug understreker imidlertid at maten fortsatt vil ha en sentral plass i det nye konseptet.

Tanken er at det nye konseptet "Bar & Bistro" skal gjøre Compagniet mer helhetlig.

– Før var det sjelden at spisegjestene brukte bardelen – og omvendt. Nå håper vi at det skal bli mer naturlig å gå mellom de to avdelingene, forklarer han.

Han håper at det skal være mindre "vanntette skott" mellom avdelingene – og har derfor også satt i gang et opplæringsløp for de ansatte.

Baren skal være tyngdepunkt

– Det er baren som skal være midtpunktet i lokalene, så vi har hatt kursing og opplæring av bartenderne som må ha god kjennskap til vin, øl og annen drikke, sier Haug.

For at den nye stilen skal funke best mulig på Compagniet, er det gjennomført store endringer i lokalene.

– Vi har revet vegger, tapetsert og malt, flyttet barer og møblement og vi skal skifte innredning, avslører Haug.

NYTT: "Vinterhagen" har fått nye møbler – og det skal også komme nye solskjerminger og gardiner, forteller Bjørn Haug.

Han sier at ambisjonen har vært å beholde mest mulig av det gamle preget i lokalene i Mack-gården, men at de har ønsket å modernisere interiøret der dette har vært nødvendig.

Ombyggingen på Compagniet har tatt mye ressurser, forteller Haug.

Åpent til tross for ombygging

Han og de øvrige ansatte har dog lagt ned omfattende egeninnsats i arbeidet – og de har lykkes i å holde åpent til tross for oppussingen.

Slik vil det være helt fram til den store åpningen av hele det nye konseptet om to-tre uker.

– Vi holder spisedelen åpen hele tiden, og det meste av arbeidet gjør vi før denne åpner – og i helgene. Vi møter opp veldig tidlig på søndagsmorgenen for å få gjort mest mulig, sier Haug.