– Vi kommer til å åpne en bar med dansegulv, som er moderne innrettet for aldersgruppen 18–20 år. Der vil vi ha fokus på trygge rammer, god musikk og hyggelig stemning. Konseptet vil hete Blume, sier markedssjef i Rekom, Morten Malmo til iTromsø, og legger til:

– Vi kommer til å spille god musikk for segmentet og tilby en allsidig barmeny.

Rekom er et dansk holdingselskapet som eier Blume.

Foto: JOBBER PÅ SPRENG: Gjengen bak Blume jobber på spreng for å gjøre lokalene klare til fredagsåpningen.

Dans på bordene

I tillegg eier Rekom kjedekonseptet Heidis Bier Bar – som allerede har filialer i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen.

Fredag 6. april åpner de også i Tromsø, i de tidligere lokalene til Rogers. I etasjen over, i de gamle lokalene til Hawk, åpner Blume samme dag.

På nettsiden til Heidis Bier Bar beskrives konseptet som «ekte afterskistemning med tilhørende dans på bordene og folkelig drikke i glasset».

Videre står det at vertinnene og vertene er kledd i tyrolerkjoler og lederhosen, og «serverer både tårn og ski ved bordene – hele natten lang! Det er godt humør, festen er vill (...)».

Kun ett annet 18-årssted

I tirsdagens formannskapsmøte har kommunen innstilt på at både Heidis Bier Bar og Blume får innvilget skjenkebevilling.

Når Blume åpner er det første gangen det igjen blir bar i lokalene etter at Frost la ned i fjor. Frost åpnet i 2014 i de tidligere lokalene til den legendariske nattklubben Hawk.

Etter at Rogers stengte i fjor, har Tromsø per i dag bare ett annet 18-årssted (Blårock), med mindre man er student og dermed kan benytte seg av Driv.