– Ambisjonen er å være ferdig med rekrutteringen i juni. Da vil vi forhåpentlig ha funnet en ny havnedirektør, sier Heitmann til iTromsø.

Ifølge styrelederen er det rekrutteringsselskapet Adecco som skal stå for den praktiske jobben med å finne Halvar Pettersens etterfølger.

Heitmann sier at man vil gå ut bredt for å finne ham eller henne.

Kanskje en teatersjef?

– Vi vil selvfølgelig ha noen som har ledererfaring, men vi stiller ingen direkte krav til hvilken type virksomhet som personen skal ha ledet, sier han.

Det er med andre ord ikke kun havnerelatert ledererfaring som vil telle.

– I Stavanger har man ansatt en tidligere teatersjef som havnedirektør, sier styrelederen.

Han sier at rollen som havnedirektør har endret seg kraftig de siste tiårene. Derfor går man bredt ut når en ny toppleder skal rekrutteres.

Må ha ledererfaring fra før

Ifølge Heitmann vil man se på kandidater som har erfaring fra offentlig eller privat virksomhet – eller i skjæringspunktet mellom de to.

– Vår nye havnedirektør vil ha en noe annen rolle enn den Halvar Pettersen har hatt. Den nye direktøren vil være nødt til å ha større fokus på drift av de store investeringene som er gjennomført de siste årene, sier Heitmann.

Den nye direktøren vil også ha andre rammebetingelser å forholde seg til.

Nye lover å forholde seg til

– Det er en ny havnelov og en ny kommunelov under utarbeidelse som vil gjøre virkeligheten for Tromsø Havn og eieren Tromsø kommune annerledes, sier han.

Den nye havnedirektøren skal – om Heitmann får det som han vil – ta over roret etter avtroppende Halvar Pettersen så raskt som mulig.

– Jeg ser ingen hensikt i at det skal være en lang overgangsperiode, og det er også noe Halvar selv har sagt – at han går av når den nye direktøren er på plass, sier han.

STYRELEDER: Jarle Heitmann, styreleder for Tromsø Havn, sier at han gjerne vil ha ny havnedirektør på plass allerede før sommerferien. Foto: Christer Pedersen
AVTROPPENDE: Halvar Pettersen, havnedirektør, skal få avløsning – og nå starter innspurten i rekrutteringsarbeidet. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen