Administrasjonen foreslo tirsdag å øke rammene på Tromsøbadet med 190 millioner kroner. I november 2016 ble de første overskridelsene på 109 millioner kroner kjent.

– Mye av økningen av rammene er knyttet til reserver, men dette er et prosjekt som har kommet ut av styring og kontroll. Det har tidligere vært overskridelser på 100 millioner, og nå kommer det overskridelser på ytterligere to hundre. Det må få konsekvenser når man ikke klarer å holde seg til rammene, smeller det fra Bøe, og fortsetter:

– Jeg skjønner at det kan skje uforutsette ting i et prosjekt, men at det skjer igjen og igjen er ikke akseptabelt.

–Kommer til å gå ut over tjenestetilbudet

Bøe mener at kontrollutvalget nå må inn i saken for å finne ut hvordan det kan ha blitt så store overskridelser.

– Nå er det nesten 300 millioner kroner totalt i overskridelser. Det går ut over tjenestetilbudet i kommunen, og det går ut over andre prosjekt investeringsbudsjettet.

Han mener at ingen på rådhuset lenger har kontroll over prosjektet.

– Kostnadene er nå kommet ut av kontroll, og det er dokumentert at det har vært problemer i prosjektstyringen. Badet blir bra, men en runde nummer to med overskridelser er ikke greit, sier Bøe.

– Kommer til å bli bra

Jarle Heitmann (Ap) er litt mer nøktern i sin kommentar om den nye prislappen.

– Jeg skulle gjerne sett at man forholdt seg til budsjett, men jeg har forståelse for at det blir uforutsette ting. I Harstad og Alta opplevde man det samme da man bygde bad, så jeg er ikke sjokkert over disse typen overskridelser. Dette er en av de største investeringene vi har gjort i kommunen, og det er svært komplisert å bygge, så det er viktig å fokusere på at vi ønsker bygget og det kommer til å bli veldig bra når det er ferdig, sier Heitmann.